Erja Häkkinen avioerostaan Annassa: Menimme Hugon kanssa terapiaan

Erja Häkkinen oli naimisissa ex-formulatähti Mika Häkkisen kanssa 10 vuotta.

Mika Häkkisen entinen puoliso Erja Häkkinen kertoo tuoreessa Anna-lehdessä, kuinka terapia auttoi hänen perheensä takaisin tasapainoon avioeron jälkeen. Häkkiset erosivat vuonna 2008, kymmenen vuoden liiton päätteeksi.

Häkkinen paljastaa lehtihaastattelussa, että avioero oli erityisen kova paikka hänen silloin kahdeksanvuotiaalle Hugo-pojalle. 

– Hän heräsi öisin ja itki, että miksi isä ei voinut tulla takaisin; miksi hän lähti pois kodistamme. Hugo ei vielä silloin ymmärtänyt, että isä ei katoa hänen elämästään, vaikka emme enää asu yhdessä, Häkkinen kertaa lehdessä.

Häkkinen kertoo Annassa, että samoihin aikoihin, kun Mika Häkkinen odotti uuden puolisonsa Marketan kanssa kaksosia, Hugo alkoi oireilla vanhempiensa eroa uudelleen.

Hugon opettaja huomautti Erjalle, että kaikki ei ole hyvin. Hugo oli sulkeutunut ja oli omissa maailmoissaan. Lopulta Erja päätti viedä poikansa ammattiauttajalle.

– Menimme Hugon kanssa terapiaan. Ensimmäisellä käyntikerralla juttelimme asioista yhdessä, mutta sen jälkeen Hugo sai jatkaa keskustelua häntä vaivaavista asioista kahden kesken terapeutin kanssa, Erja kuvailee Annassa.

Erja kertoo, että poika sai mahdollisuuden jutella kipeistä asioista puolueettoman ammattilaisen kanssa. Terapia auttoi, sillä nykyään Hugo on tasapainoinen ja avoin teini-ikäinen.

– On harmillista, että terapiaan liittyy vielä paljon ennakkoluuloja. Apua ei uskalleta hakea tai terapiassa käymistä salaillaan. Ainakin meidän perheessämme terapiasta oli apua. Se toimi, Erja sanoo Annassa.

Erja Häkkisen ajatuksista kertoi Anna-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat