Erikoista eksotiikkaa: 10 outoa nähtävyyttä Aasiassa

Ovatko perinteiset rantahotellit, nähtävyydet ja temppelit tulleet jo tutuiksi? Vaihtelua matkaohjelmaan tuovat esimerkiksi jättiruukkujen tasanko, rottatemppeli ja kylpy apinoiden kanssa.

Aasia on tulvillaan ihmeitä ja nähtävää: tässä listattuna muutama erikoisempi nähtävyys.

1. Panda Inn, Kiina

Kiinan Sichuanin maakunnassa avattiin helmikuussa hotelli kaikille pandakarhujen ystäville. Panda Inn-hotelli on mustavalkoisten kiinalaiskarhujen teemahotelli. Majapaikan 32 huonetta on sisustettu pandoja kuvaavalla taiteella ja huonekaluilla, sekä tietenkin panda-aiheisilla pehmeleluilla. Henkilökunta on luonnollisesti pukeutunut panda-asuihin.

2. Karni Mata -temppeli, Intia

Rottien temppelinä tunnettu Karni Mata Intian Deshnokessa on rottien jumalattarelle omistettu hindupyhättö. Marmorilla, kullalla ja hopealla koristetussa temppelissä vilistää rottia tuvan täydeltä.

3. Ruukkujen tasanko, Laos

Xieng Khouangin provinssin ylätasangolla sijaitseva Ruukkujen tasanko lienee kaakkoisaasialaisen Laosin erikoisin nähtävyys. Tasankoa täplittävät tuhannet muinaiset kiviruukut. Massiiviset ruukut ovat tuhansia vuosia vanhoja, ja niitä uskotaan käytetyn hautauurnina. Aluetta pommitettiin urakalla Vietnamin sodan aikaan, ja maastossa yhä lymyävien ammusten takia vain osat alueesta ovat turvallisia turisteille.

4. Tam Ting -luolat, Laos

Mekong-joen varrella Laosin pohjoisosissa sijaitsee toinenkin kummallinen nähtävyys. Tam Tingin luolat kätkevät sisäänsä yli 4000 puista Buddhan patsasta: paikallisten puuseppien taidonnäytteitä vuosisatojen ajalta.

5. Itävaltalaiskylä, Kiina

Jos haluat nähdä pittoreskin itävaltalaiskylän, voit ottaa Alppien sijaan suunnaksi myös Kiina Huizhoun kaupungin. Kaakkoiskiinalaiseen kaupunkiin pystytetty Halstatt on kopio saman nimisestä itävaltalaiskaupungista.

6. Väriä vaihtavat järvet, Indonesia

Tulivuoret ovat tuttu näky Indonesiassa, mutta tulivuori Kelimutu on erikoinen nähtävyys jopa paikallisille. Vuorella on kolme kraatterijärveä, joista jokainen on erivärinen. Vulkaanisesta toiminnasta seuraavat kemialliset reaktiot saavat järvet jopa vaihtamaan väriä: milloin ja minkä väriseksi on kiinni sattumasta.

7. Maanalainen joki, Filippiinit

Palawanin saarella Puerto Princesa -joella voit tehdä poikkeuksellisen veneajelun maanalaisella joella. Kirkasvetinen joki virtaa luolastossa, jota koristavat lukuisat tippukivet.

8. Tiikerin pesä, Bhutan

Paro Taktsang -luostari Bhutanissa tunnetaan myös nimellä Tiikerin pesä. 1600-luvulla rakennetun luostarin tekee poikkeukselliseksi sen sijainti: rakennus on pystytetty jyrkälle kallionkielekkeelle, 900 metriä laakson yläpuolelle. Perille pääsee joko muulilla ratsastaen tai jalan, jolloin reitti vie kaksi tuntia.

9. Komodon kansallispuisto, Indonesia

Tämä on ainoa paikka maailmassa, missä voit nähdä Komodon varaaneja, maailman suurimpia elossa olevia liskoja. Tämän lähemmäs eläviä "dinosauruksia" et pääse.

10. Kylpevät lumiapinat, Japani

Japanin Naganossa sijaitsevan Jigokudanin apinapuiston nimi tarkoittaa Helvetin laaksoa, ja olot ovatkin ankarat. Talvella lunta ja pakkasta voi olla paljonkin. Paikalliset japaninmakakit eli lumiapinat ovat kuitenkin keksineet oivan selviytymiskeinon: ne lämmittelevät kylpemällä kuumissa lähteissä. Kuumissa lähteissä kylpeminen on suosittua huvia myös ihmisten keskuudessa, ja välillä kylpylöihin tuppautuvat apinat ovatkin ajautuneet törmäyskurssille ihmisten kanssa.

Lähteet: Losangelestimes.com, Wikipedia

Kuvat Getty Images, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja