Helsinki ulkomaalaisen silmin: Nämä ovat pääkaupungin "kahjoimmat" turistinähtävyydet?

Suomi tunnetaan maailmalla edelleen matkapuhelinteknologiastaan sekä erikoisista urheilulajeistaan. Kännykänheitto-, vaimonkanto-, suopotkupallo- sekä saunomis- ja ilmakitaransoittokilpailut ovat tunnettuja outoja lajeja. Mutta mitä tiedetään Suomen pääkaupungista Helsingistä?

Cruise Critic -sivusto listasi kahjoimmat asiat, joita turisti voi kokea Helsingissä. Paikalliset tosin saattavat olla listan "kahjoudesta" kirjoittajan kanssa hieman eri mieltä.

– Suomi on niin hassu paikka, että erityinen termi – Finnwacky – sopii hyvin kuvaamaan maan tavallisuudesta poikkeavaa elämää. Emme ole varmoja, mikä tekee ihmiset tässä maassa niin ilahduttavan epätodellisiksi ja absurdeiksi, mutta tiedämme, että "Finnwackiness" on termi, joka tekee Helsingin-vierailustasi mielenkiintoisen ja hauskan, kirjoittaa Cruise Critic-sivuston toimittaja Melissa Patoli.

– Voit jopa nähdä Joulupukin ostoksilla laadukkaassa tavaratalossa keskellä heinäkuuta. Onhan Joulupukin – joka tiettävästi asuu Pohjois-Suomessa – päästävä pois lelupajastaan edes kerran vuodessa.

– Siis viskaa puhelimesi ja nosta vaimosi (mutta älä sekoita näitä kahta asiaa), ja ala nauttia Helsingistä, kehottaa Patoli.

"Pohjoiskävely"

– Jos sinulla ei ole lomallasi mahdollisuutta päästä kuntosalille, älä masennu. Helsinkiläisten villitys auttaa pääsemään eroon lomalla kertyneistä ylimääräisistä kiloista. Samalla tutustut kaupungin nähtävyyksiin.

Sivuston mukaan sauvakävely eli "pohjoiskävely" on lähinnä hiihtoa ilman lunta ja rinteitä. Sauvat on suunniteltu erityisesti urbaaneihin tarpeisiin. Myös pohjoismaiset hiihtäjät harjoittelevat hiihtoa talvien välillä kävelemällä kuivalla maalla.

– Sauvakävely voi tuntua hieman kömpelöltä. Hölmöltä näyttäminen on kuitenkin sen arvoista, kun pääset lomakaloreistasi eroon.

Ei-niin-hullut kokemukset Helsingissä

Melissa Patoli tarjoaa vaihtoehtoja myös niille, jotka eivät ole kiinnostuneita termistä Finnwacky.

– Jos kävelykepit eivät miellytä, voi Helsingistä hankkia piristystä elämään myös muilla tavoin. Jos olet Helsingissä jalan, voit kierrellä elintarvikemarkkinoilla ja ravintoloissa tai käydä vaikkapa saunomassa.

– Tutustu myös sanomalehtimuseoon tai koulumuseoon, joka opastaa Helsingin peruskoulujärjestelmään.

Ja kuka sanoi, että Euroopan-loman tulee koostua museoista ja muistomerkeistä? Vie lapset tai oma sisäinen lapsesi huvipuistoon, joka löytyy Helsingin laidalta kukkulan päältä, sivusto vinkkaa. Käy maailmanpyörässä, josta on upea näkymä kaupunkiin tai vieraile Katajanokalla vankilamiljööseen rakennetussa ravintolassa.

Karaoke

– Japani voi olla karaoken pääkaupunki maailmassa, mutta Suomi kirii sijoitusta kiinni. Lukuisten karaokebaarien ja karaokekoneiden lisäksi voit nähdä tai kuulla kaupungilla karaoketaksin. Voit myös itse nauttia karaoketaksista ajelemalla kaupungin ympäri hoilaten omaa versiotasi vaikkapa kappaleesta My Way, Patoli toteaa.

Lähde: Cruise Critic

Kuvat: Colourbox, Lehtikuva

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat