Maailman oudoimmat muistomerkit

Taidetta veden alla, lapsia syövä patsas ja hai asuintalon katolla… Oletko jo nähnyt nämä maailman erikoisimmat muistomerkit?

Kuolleella hevosella ratsastusta

Prahassa Lucerna Palacessa vierailijoita tervehtii erikoinen muistomerkki, jossa mies ratsastaa selällään retkottavalla hevosella. Patsas tehtiin lähes sata vuotta sitten parodioimaan läheisellä aukiolla olevaa patsasta, jossa Saint Wenceslas ratsastaa normaalilla hevosella.

Maailman suurin ratsastaja

Mongoliassa, tunnin ajomatkan päässä Ulanbaataarista, sijaitsee noin 40 metriä korkea teräksinen patsas, joka on perustettu Tšingis-kaanin muistoksi. Vierailijat voivat ajaa hissillä hevosen päähän ihailemaan maisemia.

Herttua liikennekartio päässään

Wellingtonin ensimmäisen herttuan muistoksi rakennettu patsas on viimeiset 20 vuotta saanut päähänsä punaisen liikennekartion. Paikallisten mielestä kartiosta on tullut jo erottamaton osa patsasta. Kaupunginisät eivät ole kuitenkaan samaa mieltä, ja siksi poliisit ovat uhanneet jokaista, joka yrittää sovittaa patsaan päähän kartiota, häädöllä kaupungista.

"Lapsensyöjä"

Bernissä kaupunkia koristaa patsas, jonka tarkoitusta kukaan ei tunnu tietävän. Jo 1500-luvun puolessa välissä kaupunkiin tuotu patsas kuvastaa miestä, joka syö käsissään olevia lapsia. Patsaan on epäilty olevan muistutus hyvän käytöksen tärkeydestä sekä liittyvän kreikkalaiseen mytologiaan.

Kummituskaupunki

Fengdun kaupungissa kiinassa sijaitseva rakennus on sekoitus buddhalaista ja taolaista temppeliä. Sen oviaukon muodostaa hirviön suu, joka kuvastaa ihmisen matkaa alamaailmaan.

Pissaava patsas

Belgian ikoni, patsas pienestä pissaavasta pojasta, on varastettu sotien yhteydessä monta kertaa. Nykyään se turistien suosima nähtävyys.

Katon läpi iskeytynyt hai

Valtava haipatsas näyttäisi iskeytyneen talon katosta läpi Oxfordshiressa, Englannissa. Talon omistaja Bill Heine on kertonut hain kuvastavan hänen suhtautumistaan ydinvoimaan. Hän halusi rakentaa muistomerkin Nagasakin atomipommin uhrien muistoksi.

Kommunismipuisto

Suurin osa Neuvostoliiton vallan alta vapautuneista maista tuhosi muistomerkit, jotka muistuttivat vaikeasta aikakaudesta. Budapestissa patsaat ja muut muistomerkit koottiin yhteen ja sijoitettiin muistojen puistoon, jossa sijaitsee nyt muun muassa Leninin patsas.

Merenalainen galleria

Grenadassa ihmispatsaiden muodostamaa näyttelyä pääsevät ihailemaan läheltä vain sukeltajat. Kristallinkirkkaassa vedessä patsaiden tarkastelu ei ole vaikeaa. Siksi myös lasipohjaveneistä on mahdollista nähdä patsaita.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lähde: travelandleisure.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja