Erikoisimmat autoniksit - uskaltaisitko kokeilla?

Kokosimme kasaan seitsemän erikoista autoniksiä. Kokeile omalla vastuulla – jos uskallat.

Kirkasta etuvalot hammastahnalla

Kylpyhuoneen kaapin vakiovaruste kiillottaa tehokkaasti hampaiden lisäksi myös auton valot. Kiillota valot pehmeällä liinalla, johon on laitettu nokare hammastahnaa. Lopputuloksen pitäisi näyttää kirkkaammalta hetkessä!

Paikkaa tuulilasin säröt kynsilakalla

Hidastaaksesi tuulilasin säröjen leviämistä ennen korjaukseen viemistä, maalaa halkeamat läpinäkyvällä kynsilakalla molemmilta puolilta tuulilasia.

Oikaise pienet lommot imukupilla

Klassinen karhupumppu toimii joidenkin lähteiden mukaan pienten ja keskikokoisten lommojen oikaisijana. Katso videolta, kuinka homman kuuluisi toimia.

Kiillota auto hiustenhoitoaineella

Autovahan sijasta ajokin pintaa voi hoitaa myös hiustenhoitoaineella. Vahaa autosi sillä lisäkiillon aikaansaamiseksi ja estääksesi vesiraitojen muodostumista.

Puhdista sisäpinnat kahvisuodattimilla

Kostuta suodatinpussi kevyesti oliiviöljyllä. Voit myös kostuttaa pussin normaalisti sisäpintojen puhdistukseen käyttämälläsi aineella tai käyttää pelkkää suodatinpussia. Pyyhi sen jälkeen esimerkiksi kojelauta puhtaaksi. Suodatinpussien kerrotaan olevan parempia siivoustarkoituksiin kuin usein suositeltujen kuivausrumpuliinojen, sillä ne eivät sisällä yhtä paljon kemikaaleja.

Sulata jää veden ja viinietikan seoksella

Laita suihkepulloon 1/3 vettä ja 2/3 viinietikkaa ja sumuta autosi seoksella. Mikstuuran pitäisi sulattaa jää auton pinnalta välittömästi.

Avaa jäätynyt lukko käsidesillä

Laita autonavaimeen pieni määrä käsien desinfiointiainetta, kun oven lukko on jäätynyt kiinni. Alkoholi avaimen pinnalla sulattaa jään.

Lue myös:

    Uusimmat