Erikoinen käsirysy pienellä Tyynenmeren saarella – kaksi kiinalaisdiplomaattia tunki kuokkavieraaksi juhliin ja pahoinpiteli vieraan sairaalakuntoon

Taiwan ja Kiina syyttelivät maanantaina toisiaan yhteenotosta, jossa maiden diplomaatit ottivat toisistaan mittaa Fidzhin pääkaupungissa Suvassa.

Taiwanin mukaan sen kaupallisessa edustustossa oli vajaat kaksi viikkoa sitten meneillään itsenäisyyspäivän juhlat, joihin kaksi kiinalaisdiplomaattia tuppasi kuokkimaan ja kuvaamaan osallistujia. Kun heitä käskettiin poistumaan, kaksikko hyökkäsi taiwanilaisen viranomaisen kimppuun ja pahoinpiteli hänet sairaalakuntoon.

Kiina myönsi, että sen diplomaatteja oli paikalla "virallisissa tehtävissä", mutta sen mukaan taiwanilaiset kävivät käsiksi kiinalaisiin.

Lopulta poliisi vei kiinalaisdiplomaatit pois paikalta. Kiinan mukaan tämä johtui juuri Taiwanin "valheellisista syytöksistä".

Kiina pitää Taiwania edelleen kapinallisena maakuntanaan, jonka se on tarvittaessa valmis liittämään emämaan yhteyteen vaikka voimakeinoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja