Taiwanissa todellakin kaivataan matkustamista! Maassa lennetään feikkilentoja, joilla lievennetään koronan aiheuttamaa matkakuumetta

4:18
Lennolle noustaan samalla tavalla kuin oikealle lennolle, mutta feikkilennolla kone ei nouse lainkaan ilmaan. Katso videolta, kuinka tämä kaikki tapahtuu!

Tänään torstaina Taipeissa sijaitsevalla Songshanin lentoasemalla järjestettiin ensimmäinen feikkilento, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lennolle noustaan samalla tavalla kuin oikealle lennolle, mutta feikkilennolla kone ei nouse lainkaan ilmaan.

Matkustajat tekevät lähtöselvityksen, kulkevat läpi turva- ja passintarkastuksesta sekä nousevat koneeseen. He istuvat koneessa jonkin aikaa, kunnes nousevat sieltä pois.

Kysyntää feikkilennolle on

Ensilennolle oli arpomalla valittu yhteensä 60 matkustajaa. Hakemuksia feikkimatkalle oli tullut noin 7000. Feikkilentoja on tulevina viikkoina tulossa lisää.

– Haluaisin todellakin poistua maasta, mutta epidemian vuoksi monet lennoista eivät lennä, Hsiao Chun-wei sanoi Reutersin haastattelussa. 

Songshanin lentoasemalta lennetään Tokioon, Souliin ja useisiin Kiinan kaupunkeihin. Se on myös tärkeä paikallisen lentoliikenteen solmukohta.

Taiwan on ottanut koronavirukseen liittyvät ennaltaehkäisevät rajoitustoimet käyttöönsä varhain ja varsin tehokkaasti. 

Maan rajat ovat olleet suljettuina suurelta osin jo maaliskuun puolivälistä lähtien. Taiwan on myös kieltänyt ulkomaille matkustamisen ilman ehdottoman välttämätöntä syytä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja