Erdogan perääntyi uhkauksestaan karkottaa Suomen ja yhdeksän muun maan suurlähettiläät

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan perääntyi maanantaina uhkauksestaan karkottaa Suomen ja yhdeksän muun länsimaan suurlähettiläät.

Diplomaattinen kiista lientyi, kun useat Erdoganin hampaisiin joutuneista maista lupasivat olla puuttumatta Turkin sisäisiin asioihin.

Yhdysvaltojen ja muutamien muiden maiden Turkin-suurlähetystöt julkaisivat maanantaina identtiset lausunnot, joissa ne ilmoittivat kunnioittavansa YK:n sopimusta, jonka mukaan diplomaattien ei tule puuttua asemamaidensa sisäisiin asioihin.

Erdogan otti lähetystöjen ilmoituksen tyytyväisenä vastaan.

–  Se osoittaa, että he ovat perääntyneet maamme herjaamisesta. He ovat nyt varovaisempia, Erdogan sanoi televisiossa hallituksen kokouksen jälkeen maanantai-iltana.

Suomen ulkoministeriö ei vielä alkuillasta kommentoinut STT:lle tietoja kiistan lieventymisestä.

Erdogan oli uhannut karkottaa kymmenen länsimaan suurlähettiläät. Hän kertoi lauantaina odottamatta, että Yhdysvaltain, Kanadan, Saksan, Ranskan, Ruotsin, Tanskan, Suomen, Norjan, Hollannin ja Uuden-Seelannin lähettiläät julistetaan ei-toivotuiksi henkilöiksi.

Maat eivät kuitenkaan saaneet Turkin viranomaisilta virallista ilmoitusta asiasta, mikä jätti pelivaraa sovun löytämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja