Erdogan kommentoi Ruotsin Nato-jäsenyyttä: Turkki tekee "parhaan päätöksen"

Ruotsin Nato-prosessi näyttää edistyneen – näin ulkoministeri Valtonen kuvailee kokousta Brysselissä 2:06
Ruotsin Nato-prosessi näyttää edistyneen – näin ulkoministeri Valtonen kuvailee kokousta Brysselissä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan jätti avoimeksi mahdollisuuden tukea Ruotsin Nato-jäsenyyttä televisioiduissa kommenteissaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Erdogan sanoi, että Turkki "tekee parhaan päätöksen, olipa se mikä tahansa" Naton huippukokouksessa Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Huippukokous järjestetään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Ruotsi ja moni Naton jäsenmaista on tähdännyt siihen, että Ruotsi hyväksytään liittouman jäseneksi Vilnan kokouksessa. 

Erdogan ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ovat tapaamassa maanantaina aivan Vilnan huippukokouksen alla. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi eilen uskovansa olevan mahdollista, että Vilnan kokouksessa saadaan myönteinen päätös Ruotsin jäsenyydestä.

Zelenskyi: "Uhka liittouman vahvuudelle"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Naton päättämättömyys Ruotsin ja Ukrainan jäsenyyshakemusten suhteen uhkaa liittouman vahvuutta ja maailmanlaajuista turvallisuutta.

– Mielestäni tässä ei ole tarpeeksi yhtenäisyyttä, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi kommentoi Ruotsin jäsenyyttä Slovakian Bratislavassa, josta hän jatkaa tapaamaan Erdogania Istanbuliin. Viime päivien aikana Zelenskyi on vieraillut myös Bulgariassa ja Tshekissä pyrkien keräämään tukea Ukrainan mahdolliselle Nato-jäsenyydelle.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat