Epäilty sarjamurhaaja pidätetty Yhdysvalloissa – piinasi aluetta yli vuosikymmen sitten

Poliisi on pidättänyt henkilön epäiltynä yli vuosikymmen sitten New Yorkissa tehdyistä, muun muassa seksityöntekijöihin kohdistuneista sarjamurhista. Aiheesta uutisoivat esimerkiksi Reuters, NBC News ja New York Times.

Yhdysvalloissa löydettiin kaikkiaan 11 ihmisen jäänteet vuosina 2010–2011 Long Islandin rantaviivalta Gilgo Beachin syrjäiseltä osuudelta. Uhreista yhdeksän oli naisia, yksi mies ja yksi pieni tyttölapsi. 

Ruumiiden löytöalue sijaitsee noin 64 kilometriä New Yorkin kaupungista itään. Tutkijat uskovat ainakin osan heistä joutuneen saman sarjamurhaajan uhriksi.

Surmat herättivät aikoinaan paljon huomiota. Osa ruumiista löytyi käärittynä juuttikankaaseen. Viisi uhreista tunnistettiin kadonneiksi prostituoiduiksi, jotka olivat mainostaneet palvelujaan verkossa. 

Nyt Suffolkin piirikunnan poliisikomentaja Rodney Harrison on kertonut, että yksi mieshenkilö on pidätetty epäiltynä ainakin osaan murhista. 

Viranomaiset eivät ole toistaiseksi julkisesti vahvistaneet epäillyn henkilöllisyyttä tai muitakaan yksityiskohtia, mutta NBC News ja New York Times väittävät nimettömiin viranomaislähteisiin perustuen, että kyseessä olisi 59-vuotias arkkitehti. 

Miehen kerrotaan perustaneen ja omistavan Manhattanilla toimivan arkkitehtitoimiston ja asuvan esikaupunkialueella Massapequassa, joka sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Gilgo Beachilta. Poliisit olivat eristäneet miehen kodin perjantaina.

Epäilty on tiettävästi naimisissa ja kahden lapsen isä. Naapurit ovat kuvailleet perhettä NBC Newsille omissa oloissaan viihtyväksi, mutta ei välttämättä epäilyttäväksi. 

NBC Newsin toimittaja Matt Lavietes julkaisi Twitterissä videon, jossa näkyy, kuinka epäillyn autoa hinataan pois.

Lue myös:

    Uusimmat