Entinen mäkihyppääjä juhlii kultaa kesäolympialaisissa

Slovenian Primoz Roglic oli omaa luokkaansa Tokion olympialaisten maantiepyöräilyn aika-ajossa keskiviikkona. Roglic polki olympiakultaan yli minuutin erolla ja toi Slovenialle sen olympiahistorian ensimmäisen pyöräilyn kultamitalin.

Roglic käytti 44,2 kilometrin reittiin reilut 55 minuuttia. Hopeaa otti Hollannin Tom Dumoulin ja pronssia Australian Rohan Dennis, joka jätti Sveitsin Stefan Küngin neljänneksi 0,4 sekunnin erolla.

Entinen mäkihyppääjä ja lajin joukkuekilpailun nuorten maailmanmestari Roglic vaihtoi pyöräilyyn päälle parikymppisenä. Hän on kaksinkertainen Espanjan ympäriajon voittaja vuosilta 2019 ja 2020.

Roglic johti viime vuonna myös Ranskan ympäriajoa, mutta joutui lopulta taipumaan kakkoseksi maanmiehensä Tadej Pogacarin noustessa voittoon. Tänäkin vuonna Roglic, 31, oli yksi Ranskan ympäriajon voittajasuosikeista, mutta kaatuminen pilasi hänen mahdollisuutensa, ja slovenialainen jätti kisan kesken keskittyäkseen olympialaisiin.

Tokion kisat pyöräilyn osalta avanneessa maantieajossa Roglic sai tyytyä 28. sijaan.