Entinen HIFK-puolustaja lyö hokkarit naulaan

Muun muassa HIFK:sta tuttu jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Pikkarainen edusti vielä tällä kaudella liigaseura Jukureita.

Uransa aikana Pikkarainen pelasi 324 liigaottelua, joissa hänelle merkattiin tehot 26+78=104. SM-liigassa hän pelasi IFK:n ja Jukureiden lisäksi TPS:ssä.

– Joulun aikoihin aloin miettiä tosissaan sitä, että löydänkö enää palavaa halua vetää tätä hommaa tosissaan. Nyt tulin siihen tulokseen, että on aika tehdä jotain muuta. Jääkiekko on antanut hienon pohjan ja se on opettanut mua enemmän kuin mitä yksikään koulu pystyisi tarjoamaan. Toivottavasti joku ottaa tuon kapasiteetin käyttöönsä. Pidän kaikki portit avoinna, Pikkarainen sanoo MTV Sportille.

– Ilman äitiä, isää ja kahta isoveljeä en olisi koskaan päässyt toteuttamaan tätä työkseni. Ei saa unohtaa pelikavereita, huoltajia, valmentajia ja seuroja taustoineen. Vuosien varrella olen saanut paljon tukea faneilta. Kasvotusten käytännössä kukaan ei ole sanonut mitään negatiivista näiden 15 vuoden aikana. Nettikansa on sitten oma lukunsa ja niiden arvostus on nolla, Pikkarainen lataa persoonallisella tavallaan.

SM-liigan ulkopuolella Pikkarainen vieraili niin Pohjois-Amerikassa, KHL:ssä, Ruotsissa kuin myös Saksassa.

Yksi hänen uransa huippuhetkistä osui kauteen 2009-10, jolloin hän nakutti hurjat tehot silloisen Elitserien-seuran MODOn riveissä. Muun muassa ruotsalaislegendojen Peter Forsbergin ja Markus Näslundin kanssa pelannut Pikkarainen nakutti puolustajan tontilta 50 ottelussa tehot 11+32=43.

– Uran varrelta löytyy monta kohokohtaa. Nouseminen IFK:n liigaryhmän mukaan, paikallispelit Jokereita vastaan, New York Rangersin tarjoama NHL-tulokassopimus ja siellä nähdyt systeemit. Ruotsiin meno ja aika MODOssa oli ihan loistavaa. Sain siellä uuden vaihteen uralleni. Se taas johti KHL-kokemukseen, joka toi omanlaisia kokemuksia. Eikä Saksan DEL-vuosia saa unohtaa. Etenkin aika Schwenningerissä oli mahtavaa, Pikkarainen muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja