Ensitreffit alttarilla -sarjan seksuaaliterapeutti: Mietin, mitä kauheaa voi tapahtua

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijat myöntävät pohtineensa pitkään osallistumista paljon puhuttaneeseen ohjelmaan.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa neljä asiantuntijaa muodosti oman kokemuksensa ja näkemyksensä perusteella kolme unelmaparia. Valitut morsiamet ja sulhot kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa alttarilla, avioliiton kynnyksellä.

Ohjelma keräsi jo ennen alkuaan runsaasti huomiota, ja ohjelman idea on synnyttänyt runsaasti puheenaiheita.

Ohjelman asiantuntijoina toimivat psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio, pastori Kari Kanala, folkloristi Mari Hatakka ja psykologi Kari Kiianmaa. Jokainen heistä myöntää pähkäilleensä ohjelmaan osallistumista useampaan otteeseen.

– Minua voisi kutsua Maaret ”kauhuskenaario” Kallioksi. Silloin jo, kun minua pyydettiin mukaan, mietin, mitä kaikkea kauheata tässä voi tapahtua, terapeutti nauraa.

– Mutta mitään kauheaa ei ole tapahtunut, vaan koko homma on ollut luottamukseni arvoinen, hän jatkaa.

”Mukana pitää olla pieni epäilys”

Myös pastori Kari Kanala joutui perustelemaan itselleen mukanaoloaan ohjelmassa.

– Pitää olla pieni ääni, joka kyseenalaistaa asioita ja kysyy, oletko oikealla asialla, ja minulla se pieni ääni sanoi, että olet, pastori kertoo.

– Jos sinkutkin olisivat lähteneet suin päin mukaan, se olisi ollut huono merkki. Mukana pitää olla pieni epäilys, hän jatkaa.

Kanalan mukaan suurin syy lähteä mukaan ohjelmaan oli lopulta yksinkertainen: rakkaus.

– Jos ihmiset voivat löytää elämänsä rakkauden tätä kautta, niin se on sen arvoista, että laitan itseni peliin, hän toteaa.

”Katsokaa sarja ja arvioikaa sitten”

Psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio toivoo ohjelmalla olevan myös yhteiskunnallista vaikutusta.

– Toivon, että voimme vaikuttaa ihmisten parisuhteisiin. Tämä voi olla naiivia, mutta olen mielelläni naiivi, hän toteaa.

Ohjelman ideaan kriittisesti suhtautuvia asiantuntijat kehottavat olemaan maltillisia.

– Ei kannata arvioida keskeneräisiä asioita, sillä keskeneräisiä asioita ei näytetä hulluille eikä herroille, katsokaa sarja läpi ja arvioikaa sitten, Kari Kanala toivoo.

– En minäkään lähtisi haukkumaan kirjaa pelkän nimen perusteella. Kyllä pitää olla malttia lukea, jotta osaa sanoa, minkä perusteella on mielipiteensä muodostanut, Maaret Kallio puolestaan toteaa. 

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #ensitreffitalttarilla

Lue myös:

    Uusimmat