Mainos

Ensin Suomeen vyöryy vedenpaisumus – sitten pamahtavat hirmuhelteet, joista kannattaa ottaa ilo irti: "Helteen vierailu on tilapäinen ilo"

Tänään on pilvistä koko maassa. Vaikka sade osoittaa heikkenemisen merkkejä, siitä jää pilvilautta maan länsiosan ylle iltapäiväksi. Sen alla lämpötilat jäävät 15 asteen vaiheille.

Tänään ja huomenna on siis syytä varautua sateenvarjolla, sillä vettä tulee suuressa osassa maata. Sateiden mukana voi tulla myös ukkosia Keski- ja Pohjois-Suomessa.

– Vettä tulee kerralla runsaasti. Luonto on ollut hyvin kuiva jo pitkään, joten sateet ovat sille pelastus, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas sanoo.

Lämpötila laskee 15 asteen tietämille

Koko Suomi ei kuitenkaan jää sadeverhon alle, vaan aurinko pääsee paikoin pilkahtamaa maan kaakkois- ja itäosassa. Siellä päivä on kesäisen lämmin ja kesäisiä lämpöjä saadaan osin maan pohjoisosaankin.

– Ensi yöstä alkaen voimakkaan sadekuuron mahdollisuus kasvaa laajalti maan etelä- ja itäpuoliskolla ja ukkonenkin saattaa jyrähtää, Mäntykannas sanoo.

Kuurosateiden osuessa kohdalle lämpötila laskee 15 asteen vaiheille ja tuuli voimistuu. Perjantaina sateet ovat ohi, mutta viileää ilmaa virtaa Suomeen väliaikaisesti.

Torstai on viikon kylmin päivä, mutta sen jälkeen lämpenee taas.

– Euroopan paahtava helle rantautuu sunnuntaina Suomeen, ja maanantaina päästään jo lähelle 30 asteen hellelukemia, Mäntykannas ennustaa.

"Helteen vierailu Suomessa on tilapäinen ilo"

Helteestä kannattaa nauttia täysin rinnoin, sillä se ei kestä ikuisesti. Maanantain jälkeen on mahdollisesti luvassa sateita ja viileämpää ilmaa.

– Kuukausiennuste näyttää tällä hetkellä siltä, että heinäkuun ensimmäinen viikko on sateinen. Helteen vierailu Suomessa on siis tilapäinen ilo.

Mäntykannaksen mukaan Suomessa on hyvin yleistä sään nopeat vaihtelut kylmistä sateista hellelukemiin.

– Vaihtelevuus on suurta Suomessa. Tänään voi tulla vettä vaakatasossa ja huomenna olla hellettä.    

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja