Mainos

Ensin rantaan kellui reppu, sitten tyhjä kanootti – melojien hölmöily vaaravesillä säikäytti mökkiläiset: "Sinne ei joudu kuin tahallaan"

Vantaalainen melojakaksikko joutui hengenvaaraan lauantaina Pyhtään Hirvikoskella. Melojat ajautuivat toistaiseksi tietämättömästä syystä Hirvivuolteen patoluukun kautta vuolaasti kuohuavaan koskeen.

Kesämökkiläinen havaitsi lauantai-iltana joessa ajelehtineet tavarat. Ensiksi tuli reppu ja sen jälkeen mökkiä lähestyi kellallaan ollut kanootti.

– Saimme kerättyä melat ja muut tavarat rantaan ja ilmoitimme asiasta hätäkeskukseen. Putoajat olivat kuitenkin painelleet kotiin Vantaalle ja vasta seuraavana päivänä ilmoittivat olevansa hengissä, nimettömänä pysyttelevä kesämökkiläinen kertoo.

"Omaa hölmöyttään joutuneet sinne"

Paikan hyvin tunteva ja alueella melontaretkiä ohjaava Esko Rannanjärvi Kotkan Melojat ry:stä kertoo, ettei patoluukkuun ajauduta vahingossa.

– Paikka on sellainen, että omaa hölmöyttään he ovat sinne joutuneet, Rannanjärvi selittää.

– Minuakin pelottaa joka kerta mennä siitä, vaikka olen melonut siitä varmaan 30 vuotta, Rannanjärvi lisää ja kertoo, että patorakennelman voi ohittaa joenreunan kautta kulkien.

Rannanjärvi ei ollut paikalla onnettomuuden sattuessa, mutta hän tietää kaksikon kulkeneen kosken läpi pohjapatokohdasta.

– He menivät läpi pohjapatokohdasta, jossa on vain puolentoista metrin pudotus, mutta ei se pudotus ole mitään, vaan se myllerrys, joka säännöstelypadosta tulee, Rannanjärvi selvittää.

Mökkiläisen ja Rannanjärven mukaan kaksikko pelastui lähistöllä olleen onkijan avulla. Mökkiläisen mukaan melojat säilyivät tapauksessa vahingoitta.

​​​​​​​Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.