Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008: Finnair palkkaa uusia lentoemäntiä Suomessa

Lentoyhtiö Finnair palkkaa vuosien tauon jälkeen uusia lentoemäntiä ja stuertteja. Yhtiö aikoo rekrytoida sata uutta matkustamotyöntekijää Suomessa.

– Uusien koneinvestointien myötä meillä kasvu nyt käynnistyy ja siihen nämä rekrytonnit liittyvät, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Edellisen kerran uusia lentoemäntiä ja stuertteja palkattiin viime vuosikymmenellä, vuonna 2008. Nyt uutta väkeä palkataan sekä Euroopan että Aasian reiteille. 

Airbus A350 -laajarunkokoneisiin mahtuu lähes 300 matkustajaa. Se on selvästi enemmän kuin nykyisiin konetyyppeihin ja siksi myös yhteen koneeseen tarvitaan nykyistä enemmän henkilökuntaa.

– Näiden uusien hankintojen myötä meidän kapasiteettimme kasvaa kesästä 2016 alkaen yhdellä koneella per vuosi ja se edellyttää, että kasvatamme  Euroopan liikennettä ja siihen tarvitsemme lisää ihmisiä. 

Yhtiössä on sovittu rajusta säästöohjelmasta, mutta nyt luotetaan jälleen lentoliikenteen kasvuun. Viidessä vuodessa Finnair aikoo palkata noin tuhat uutta työntekijää.

– Se pitää sisällään uudet työpaikat, mutta meillä on myös aika paljon eläköityviä henkilöitä tällä ajanjaksolla ja siitä tuo tuhat henkilöä yhteensä tulee. 

Finnairilla on Suomessa noin 1500 lentoemäntää ja stuerttia. Lisäksi yhtiöllä on Aasian reiteillä paikallisia lentoemäntiä ja stuertteja yhteensä noin 260. Heistä noin sata japanilaista ja noin 30 korealaista on Finnairin omia työntekijöitä.

Kiinan, Thaimaan ja Intian paikallisen matkustamohenkilökunnan Finnair on palkannut vuokratyöyhtiön kautta. Lisäksi Finnair käyttää alihankintayhtiöitä Barcelonan ja Madridin sekä Singaporen ja Hongkongin reiteillä. Alihankintayhtiöiden kautta Finnairin koneissa palvelee yhteensä noin 210 lentoemäntää ja stuerttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja