Emily suomii äitien viininlipityskulttuuria: "Tuntui siltä, ettei äitiydestä voisi selvitä ilman viiniä"

0:54
Yli-innokas tuntuu olevan puistossa ensimmäistä kertaa, oppikirjaemo tekee kaiken niin kuin opaskirja neuvoo... Nämä äitityypit tapaat jokaisessa leikkipuistossa!

Yhdysvalloissa niin sanottu "äitien viinikulttuuri" on suuri ilmiö, jolla on kuitenkin varjopuolensa.

Emily Lynn Paulsonilla on viisi lasta. Vasta äidiksi tultuaan hän alkoi nauttia viiniä – osittain ympäristön paineen takia.

– Kaikessa tuntui olevan mukana viini. Oli leikkitapaamisia, joissa tarjottiin viiniä. Jokaisessa äititapaamisessa oli viiniä... Minulla oli paita, jossa luki "prosecco pani minut tekemään sen", Emily kuvailee Huffington Postille.

– Tuntui siltä, ettei äitiydestä voisi selvitä ilman viiniä.

"Äiti kaipaa nyt viiniä"

Emily ei ole yksin: Yhdysvalloissa niin sanottu "äitien viinikulttuuri" on suuri ilmiö. Sen ympärille on rakentunut tuotteita, vitsejä ja iskulauseita, kuten "äiti kaipaa nyt viiniä". Jotkut jopa kutsuvat viiniä "äitimehuksi".

Huffington Postin Catherine Pearsonin mukaan viinistä on tullut tapa rentoutua.

– Ja alkoholiteollisuus on todella huomannut tämän, hän sanoo.

Alkoholi mielletään usein rentouttavaksi asiaksi, jonka aikuinen on "ansainnut". Vettä myllyyn lisää se, että joidenkin tutkimusten mukaan viinillä on terveyshyötyjä.

Catherinen mukaan viininlipityskulttuurin normalisointi voi kuitenkin johtaa terveysongelmiin. Liiallinen juominen johtaa terveyshyötyjen sijaan aivan päinvastaiseen tulokseen.

"Pelkään, että normalisoimme juomisen turruttavaa puolta"

Lopulta Emily lopetti juomisen vuonna 2017.

– Pelkään, että normalisoimme juomisen turruttavaa, itselääkitsevää puolta, hän sanoo.

Emilyn pohti vuosien varrella useasti, onko hän alkoholisti. Emilyn mukaan viinin juominen äitiseurassa on ongelmallista, koska juotuja määriä on vaikeaa valvoa; lisäksi viinin juominen alkaa nopeasti tuntua "vain itsestä huolehtimiselta".

– Viini on laillista, joten, kyllä, voit tehdä aivan mitä haluat. Mutta toivoisin ihmisten ymmärtävän, että kuten kaikessa muussakin, myös tässä on riskejä.

Lähde: Huffpost.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja