Elon Musk koki valaistumisen kokeiltuaan yhtiönsä tuotosta Berliinin kaduilla: "Voisi olla Euroopassa järkevä"

Elon Musk esitteli Tesla Semin 0:53
Tesla on lähdössä myös rekkabisnekseen Semi-nimisellä mallilla.

Tesla-pomo koki jonkinasteisen valaistumisen ajaessaan yhtiönsä tuotoksella Berliinissä.

Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin taannoinen vierailu Berliinissä johti ajatukseen, josta saattaa hyvinkin seurata Euroopan-markkinoille räätälöity automalli. Yhtiön nykymalleja pienikokoisempi auto voisi auttaa sitä saamaan entistä enemmän jalansijaa rapakon tällä puolella.

Planeetan toiseksi rikkaimmaksi ihmiseksi noussut Musk huomasi vierailullaan, ettei viisimetrinen Model X olekaan aivan yhtä käytännöllinen auto Berliinissä kuin mitä se on vaikkapa Los Angelesissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Musk pohti Saksan hallituksen  verkkotapahtumassa, että Tesla voisi lanseerata vanhalla mantereella esimerkiksi kompaktin viistoperämallin.

– Sellainen voisi olla Euroopassa järkevä.

Model X:lle ei ollut löytyä parkkipaikkaa

Musk myönsi, että parkkipaikan löytäminen yli viisimetriselle Tesla Model X:lle oli huomattavasti haastavampaa Berliinissä kuin mitä se on Yhdysvalloissa, jossa autot ovat pääsääntöisesti paljon isokokoisempia kuin Euroopassa.

Yhdysvalloissa suositut suuret avolavamallit ovat Euroopassa harvinaisia. Amerikkalaiset pitävät myös isoista katumaastureista eurooppalaisia enemmän, mistä johtuen meidän suurimmat mallit lasketaan USA:ssa vain keskikokoisiksi. Volkswagen Golfin kokoiset autot ovat huomattavasti yleisempiä Euroopassa kuin Amerikassa.

Teslan pysäyttävän näköinen Cybertruck on tulossa markkinoille parin vuoden sisällä. Suurikokoista avolavamallia joudutaan kuitenkin viilaamaan vielä jonkin verran, jotta se saadaan katulailliseksi myös Euroopassa.

Muskin nimi on ollut Saksassa viime aikoina usein tapetilla, sillä Berliinin liepeille rakentuvassa Gigafactory 4:ssä ryhdytään ensi vuonna valmistamaan Tesloja jopa 500 000 auton vuositahdilla.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat