Tesla varoittaa: 10 000 dollaria maksava toiminto voi tehdä väärän liikkeen huonoimmalla mahdollisella hetkellä – yhtiö käyttää kuluttajia betatestaajina

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää Espoossa. Varkaiden sähläys tallentui videolle.

Tesla on lanseerannut Yhdysvalloissa aiempaa kehittyneemmän autonomisen ajamisen mahdollistavan toiminnon. Ominaisuus on vasta betatestivaiheessa, mutta nyt monet kuljettajat pääsevät testaamaan sitä jo tien päällä. 

Kalifornialainen sähköautovalmistaja Tesla kertoi aiemmin tällä viikolla aloittavansa Yhdysvalloissa "täyden autonomisen ajamisen" mahdollistavan uuden ohjelmiston betatestivaiheen.

FSD, full self-driving ei kuitenkaan nimestään huolimatta tarkoita, että auto kykenisi täyteen autonomisuuteen. Se kuitenkin mahdollistaa auton ajaa kaupunkiolosuhteissakin pitkiä matkoja ilman, että kuljettajan tarvitsee tehdä mitään muuta kuin tarkkailla. FSD:llä varustettu selviää niin liikennevaloista kuin stop-merkeistäkin seuraten navigaattorin reittiä.

Tämä siis optimiolosuhteissa. Tesla kuitenkin muistuttaa auton näytölle tulevassa varoitustekstissä, että kuljettajan on oltava aina tilanteen tasalla.

– Se voi tehdä väärän liikkeen huonoimmalla mahdollisella hetkellä, joten pidä aina kätesi ratissa ja kiinnitä tiehen erityisen paljon huomiota. Älä tuudittaudu, auto varoittaa kuljettajaa.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto NHTSA kertoo olevansa tietoinen Teslan uudesta toiminnosta ja seuraavansa tilannetta tarkasti, eikä epäröi puuttua peliin, mikäli toiminto on vaaraksi turvallisuudelle.

Alla kuva auton näytölle tulevasta ilmoituksesta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Toiminto on toistaiseksi vain rajatun autoilijajoukon käytettävissä, mutta he jotka ovat päässeet sitä jo käyttämään, ovat raportoineet positiivisista kokemuksista.

Katso alta video FSD:stä toiminnassa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi torstaina, että FSD-paketin hinta nousee tänään maanantaina 8 000 dollarista 10 000 dollariin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat