Kohta kaatuu puuta kuin heinää – Tesla nujersi saksalaiset ympäristöaktivistit

1:54
Teslan tehdasta houkuteltiin myös Suomeen ja Saloon, mutta lopulta se päätettiin sijoittaa Berliinin liepeille. Näin uutisoimme suunnitelmista helmikuussa 2017.

Saksalaisoikeus on antanut päätöksensä sähköautovalmistaja Teslan ja paikallisen ympäristöjärjestön välisessä kiistassa, kertoo Automotive News Europe.

Oikeus kielsi Teslaa jatkamasta puiden kaatamista noin 92 hehtaarin kokoiselta alueelta, vaikka Berliinin ja Brandenburgin ympäristöviranomaiset olivat antaneet luvan jo aiemmin.

Oikeus asettui autovalmistajan puolelle

Taustalla oli ympäristöjärjestö Gruene Liga Brandenburgin eli Brandenburgin vihreän liigan tekemä valitus. Järjestön mukaan tehtaan rakentaminen olisi uhka alueen eläimistölle sekä vesivaroille.

Oikeus kuitenkin asettui Teslan kannalle ja ratkaisi kiistan kalifornialaisyhtiön hyväksi.

Teslan mittavaa investointia puolustavien mukaan tällaiset kiistat voivat vahingoittaa Saksan mainetta ulkomaisten yhtiöiden silmissä.

Gigafactory 4 -tehtaan on määrä aloittaa toimintansa heinäkuussa 2021. Se tulee valmistamaan akkujen lisäksi sekä Model 3 -sedania että Model Y -katumaasturia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.