Elon Musk iski kortit pöytään: Teslalta tulossa viimeinkin oikea halpismalli – toinen uutuus ampuu sataseen alle kahdessa sekunnissa ja kulkee lähes 850 kilometriä latauksella

Elon Musk lupaa: Teslalta tulossa 25 000 dollarin auto 0:47
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk lupasi tuoda markkinoille noin 25 000 dollarin hintaisen sähköauton.

Teslan odotettu akkutapahtuma sisälsi paljon lupauksia tuleviin sähköautoihin liittyen, mutta vain vähän konkretiaa. Esitellyt uudistukset pääsevät tuotantoon vasta 2–3 vuoden päästä. Yhtiö kertoi myös lisätietoa tulevista automalleista.

Tesla järjesti eilen tiistaina pitkään odotetun akkutapahtumansa, jossa sen tiedettiin kertovan lisätietoa edistysaskeleista akkuteknologian kehityksen saralla. Lisätietoa saatiinkin, mutta suurempia mullistuksia odottaneet saattoivat pettyä, mistä kielivät myös markkina-arvosta kadonneet 50 miljardia dollaria.

Toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan kalifornialaisvalmistajalta on lupa odottaa 25 000 dollarin eli vajaan 22 000 euron hintalapulla varustettua autoa noin kolmen vuoden päästä. Hinta on seurausta uuden teknologian myötä puolittuvista akkukustannuksista.

Musk esitteli myös yhtiönsä kehittämiä aiempaa edistyksellisempiä akkuja, joihin pystyy varastoimaan paljon nykyisiä enemmän energiaa. Musk maalaili myös mahdollisuutta integroida akusto osaksi auton muita rakenteita, mikä auttaisi keventämään autoa ja sitä kautta lisäämään toimintamatkaa.

Musk paljasti tilaisuudessa, että ensimmäinen "täysin autonominen" Tesla on jo pitkällä. Sen betatesti käynnistynee lokakuun aikana.

Edellä mainittu sanapari on hipsuissa siksi, että kyseessä ei ole todellinen tason 5 autonominen ajoneuvo, vaan auto vaatii edelleen kuljettajalta valppautta, sillä tämän on puututtava peliin, mikäli jokin menee vikaan. Kyseessä on kuitenkin valmistajan toistaiseksi kehittynein versio Autopilotista.

Huhuttua "miljoonan mailin akkua" tilaisuudessa ei esitelty.

Kaikkien aikojen tehokkain Tesla

Tilaisuudessa kerrottiin lisätietoa myös Model S:n kaikkein tehokkaimmasta versiosta, joka kantaa lisänimeä Plaid.

Auton on määrä taputella varttimaili alle yhdeksässä sekunnissa, mikä tekisi siitä historian väkevimmän tuotantoauton. Kyllä, luit oikein. Tällä hetkellä maailman nopeimmat tuotantoautot pääsevät juuri ja juuri kymmenen sekunnin riman ali. Model S Plaidin on myös määrä kiihtyä nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa, mikä olisi sekin uusi ennätys.

Yli 100 kWh:n akustolla varustettu Model S Plaid lyö kilpailijoille kampoihin myös toimintamatkansa osalta. Hiljattain esitelty Lucid Air hehkutti markkinoiden pisintä toimintamatkaa, mutta Model S Plaid pistää Muskin mukaan vieläkin paremmaksi. Toki vain viidellä kilometrillä, mutta silti. Plaidin toimintamatkaksi yhdellä latauksella ilmoitettiin yli 520 mailia eli runsaat 835 kilometriä.

Yhdysvalloissa Tesla Model S Plaid on tilattavissa noin 140 000 dollarin hintaan. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuoden 2021 lopulla.

Lähteet: Reuters, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat