Elon Musk ei ole kommentoinut äänestystä, jonka mukaan hänen pitäisi jättää Twitterin johto – Snoop Dogg astui yllättäen peliin: "Pitänee ostaa Twitter nyt"

Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll:"Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin" 1:16
Katso videolta: Elon Musk osti Twitterin – kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll: "Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin"

Snoop Dogg tiedusteli seuraajiltaan, pitäisikö hänen olla Twitterin johdossa Elon Muskin sijaan.

Twitterin tuore omistaja, liikemies Elon Musk järjesti hiljattain kyselyn, jossa hän tiedusteli pitäisikö hänen jatkaa Twitterin johdossa vai ei. Hän myös lupasi noudattaa äänestyksen tulosta, ja selkeä enemmistö, eli yli 57 prosenttia vastanneista äänesti hänen lähtönsä puolesta, ja äänestykseen osallistuneita käyttäjätilejä oli yli 17 miljoonaa. Musk ei ole kommentoinut äänestystulosta eikä ole esittänyt julkisesti toimia lähteäkseen. 

Räppäri Snoop Dogg seurasi Muskin jalanjäljissä ja kysyi itse Twitterissä, pitäisikö hänen sen sijaan johtaa yritystä. Hänen kyselynsä suosio räjähti, ja 81 prosenttia kyselyyn vastanneista yli 3 miljoonasta käyttäjästä oli sitä mieltä, että Snoop Doggin pitäisi olla Twitterin johdossa. 

– Pitänee ostaa Twitter nyt, räppäri kommentoi äänestystulosta. 

Jos äänestystulos ei näy, voit katsoa sen tästä.

Musk aloitti hiljattain Twitterissä käytännön, jonka mukaan hän järjestää äänestyksiä asioista ja sanoo toimivansa niiden tulosten mukaan. Aiemmin tällä viikolla Musk kertoi palvelun muuttavan sääntöjään käyttäjäkyselyissä, jotka liittyvät Twitterin johtamiseen.

Tuolloin Musk sanoi Twitterin tekevän muutoksen vastatessaan toisen käyttäjän ehdotukseen, että Twitterin johtoon liittyvissä kyselyissä äänioikeus pitäisi olla vain käyttäjillä, jotka ovat tilanneet kuukausimaksullisen Twitter Blue -palvelun.

– Hyvä pointti. Twitter tekee tuon muutoksen, Musk totesi.

Muskin Twitter-kaupasta tuli virallinen vuoden 2022 lokakuussa. Hiljattain uutisoitiin, että Euroopan parlamentti on kutsunut Muskin kuultavakseen, sillä hänen toimintansa Twitterin johdossa on katsottu rikkovan muun muassa mediavapauteen liittyviä sääntöjä EU-maissa. Lainsäätäjät ovat arvostelleet muun muassa toimittajien tilien jäädytyksiä Muskin kaudella.

Erityisen kovaa kritiikkiä herätti Twitterin sunnuntainen päätös estää ainakin tilapäisesti kilpaileviin sosiaalisen median alustoihin linkkaaminen. Twitter näyttää peruneen kyseisen linjauksen alle vuorokausi sen käyttöönotosta, uutisoi muun muassa CNN.

EU:n lainsäädäntöelin ei voi pakottaa Muskia kuultavakseen, eikä Musk ole vielä vastannut julkisesti kutsuun.

Lähde: Billboard

Lue myös:

    Uusimmat