Elisabeth Rehn: Avainministerien vaihtuminen potuttaa

Kokemuksella politiikasta: Elisabeth Rehn 25:31

Studio55.fi -ohjelmassa vierailleen ministeri Elisabeth Rehnin mielestä on erikoista, että yksi puolue saa päättää, kuka on Suomen tärkein poliittinen henkilö.

Entisen europarlamentaarikon, ministeri Elisabeth Rehnin mukaan tulevat europarlamenttivaalit ovat todella tärkeät muun muassa Euroopan ongelmallisen taloustilanteen vuoksi.

– Kaiken kukkuraksi on tullut (ajankohtaiseksi) tämä turvallisuustilanne, Ukrainan kysymys tietenkin. Kyllähän tässä pitää katsoa, että saadaan hyvät edustajat sinne (parlamenttiin), Rehn sanoo.

Rehnin mukaan EU ei ole Ukrainan tilanteessa aivan hampaaton, mutta se olisi voinut ennakoida paremmin tulevaa tilannetta.

– Olisiko niin, että he eivät katsoneet tarpeeksi historiaan, kun nämä assosiaatiokeskustelut alkoivat, ja oli tarkoitus allekirjoittaa paperit, Rehn toteaa.

Rehn sanoo, ettei hänen myönteinen kantansa Suomen Nato-jäsenyyttä kohtaan ole muuttunut. Rehn kertoo ihailleensa sitä tapaa, jolla Nato johtoisissa missioissa tehdään rauhaan tähtäävää työtä.

– Ehkä meillä on Natosta hieman väärä käsitys, että se (Nato) on yksinomaan panssareita ja Hornet-koneita ja muuta, sanoo Rehn.

Kokoomus valitsee pian seuraajan pääministeri Jyrki Kataiselle. SDP:n Antti Rinne voitti puoluekokouksen äänestyksessä aiemman puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen. Luultavasti Rinne ottaa hoitaakseen myös valtionvarainministerin tehtävät.

– Se minua vähän kyllä suoraan sanoen potuttaa, että näin ihan loppuvaiheessa tulee näiden kahden avainministerin muutos. Hehän ovat Suomen pääministeri ja Suomen valtionvarainministeri, ei kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien. Se on kyllä jotenkin vähän ihmeellinen tilanne, että yksi puolue saa päättää siitä, että kuka on tärkein poliittinen henkilö, Rehn sanoo.

Uskooko Rehn, että Ukrainan kriisi leviää? Mitä hyvää Ukrainan kriisistä on seurannut EU:lle? Katso Rehnin haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja