Elämää kuin elokuvissa - nappaa sisustusideat leffoista

Kaipaatko uusia tuulia kotisi interiööriin? Nappaa veikeät sisustusideat kotiisi suoraan suosikkileffoistasi, joiden visuaalisen toteutuksen rajana on ollut vain mielikuvitus – aivan niin kuin kotonasikin.

Marie Antoinette

Marie Antoinette -elokuvan luksussilkkeihin ja -satiineihin kääräisty kuvaussetti on varsin pröystäilevä. Toisaalta mitä muuta voi odottaa, kun elokuva sijoittuu Ranskan Versaillesin kullan, kristallien ja jalokivien säihkeeseen.

Ranskalaiset chic -huonekalut kaunistavat paikkaa, ja kaikkialle ripotellut pastelliväreissä hehkuvat leivokset tuovat oman lisänsä ihanan dramaattiseen miljööhön.

Tuo tyyli kotiisi: Dramatiikka sopii tavalliseenkin sisustukseen. Tapetoi seinäsi ruusunpunaa, shampanjaa ja kultaa hehkuvin tapetein, tai tuo koristellisuutta arkipäivääsi näyttävillä sisustustavaroilla.

Himoshoppaajan salaiset unelmat

Okei, myönnetään. Kyseinen leffasetti ei ehkä näytä unelmien mestalta, mutta ainakin se on realistinen: kelläpä ei olisi ongelmia tunkea vaatekaapista tursuavia vaatevuoria takaisin paikalleen – eiväthän ne mahdu sinne!

Vaikka vaatekaapin tai -huoneen kaaos ei olisi aivan yhtä järisyttävä kuin Rebeccalla Himoshoppaajan salaisissa unelmissa, saa tämä värikäs sekasorto himoitsemaan samanlaista vaatehuonetta. Sitä paitsi, kuka voisi vastustaa ihanaa lohenväristä laatikostoa vaatehuoneen taka-alalla?

Tuo tyyli kotiisi: Uudista vanha laatikostosi maalamalla se jollain mahtavalla sävyllä. Kruunaa kokonaisuus näyttävillä vetimillä.

The Ghost Writer

Harvan tavallisen tallaajan työhuone avautuu puoliksi pihamaalle tai läheskään näin näyttäviin maisemiin, mutta näitä sisutuksellisia linjoja kelpaa kyllä matkia. Skandinaavisen pelkistetty tyyli ja hillitty värimaailma tuovat tilaan sellaista rauhan tunnetta, että kirpeämpikin työstressi katoaa – vaikka joutuisikin vääntämään Yhdysvaltain presidentin elämäkertaa, kuten Ewan McGregor The Ghost Writer -elokuvassa.

Tuo tyyli kotiisi: Muuta työhuoneen värimaailma rauhoittavan harmoniseksi. Jos olet harkinnut uuden työpöydän hankkimista, panosta siihen kerralla kunnolla. Älä erehdy ostamaan tarpeisiisi nähden ainakaan liian pientä pöytää – muuten tulet menettämään malttisi, kun erinäiset tavara- ja paperikasat peittävät työtason hetkessä.

Twilight – Uusikuu

Vaaleanvioletit lakanat Bella Swanin huoneessa Twilight – Uusikuu -elokuvassa näyttävät ihastuttavilta mintunvihreää seinää vasten. Bella on tosin tainnut hankkia lakanat vampyyripoikaystävänsä Edwardin kelmeän ihonvärin innoittamana, mutta yhdistelmä kyllä toimii, vaikka elämänkumppani ei aivan näin veretön olisikaan.

Tuo tyyli kotiisi: Käytä makuuhuoneen sisustuksessa rohkeasti väripareja, jotka saattavat etukäteen tuntua oudoiltakin yhdistelmiltä. Panosta erityisesti päiväpeiton ja sängyn takana olevan seinän värien luomaan kontrastiin.

Jos rakastat

Suomalaisen Jos rakastat -musikaalielokuvan pääpari Ada ja Toni uppoavat toistensa silmiin päivällisen äärellä afrikkalaisessa ravintolassa. Kyseisessä lavastesetissä on sellaista värien ja etnisten vaikutteiden riemukasta bohemiaa, että siitä kelpaa napata ideoita omaankin kotiin.

Tuo tyyli kotiisi: Jos vanha keittiönpöytä näyttää kulahtaneelta, saa se uuden elämän, kun maalaat sen virkistävällä uudella sävyllä. Sama väripaletti saa yltää railakkaasti seinällekin saakka. Boheeminen kokonaisuus on täydellinen, kun ripustat seinälle sävyihin sopivia kuvia, maalauksia ja kankaita.

Paholainen pukeutuu Pradaan

Runaway-lehden päätoimittaja Miranda Priestly Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvassa on ilkeydessään ilmentymä pomosta, jota ei toivoisi pahimmalle viholliselleenkaan, mutta tyyliä naiselta ymmärrettävästi löytyy. Jääkuningattaren työhuonetta koristavatkin lukuisat kehystetyt mustavalkoiset muotikuvat, jotka pomppaavat valkoiselta seinältä kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Tuo tyyli kotiisi: Kaiva antikvariaatissa mustavalkokuvia vanhoista lehdistä tai saapastele julisteliikkeeseen. Kehystettynä entisajoista muistuttavat kuvat näyttävät upeilta – etenkin, kun ne asettelee mittavaksi kokonaisuudeksi isolle seinälle.

Risto Räppääjä

Vaikka ulkona olisi harmaampikin päivä, Risto Räppääjä -elokuvan Rauha-tätiä tämä ei haittaa. Rauhan parveke on siinä määrin kesäisen romanttisesti sisustettu, että helteinen tunnelma on kohdallaan, vaikka taivaalta sataisi räntää keskellä heinäkuuta.

Tuo sisustus kotiisi: Maalaisromanttinen mummolatyyli toimii myös parvekkeella, ja kokonaisuuden kruunaa punaisina hehkuvat pelargoniat.

Alice in Wonderland

Isot graafiset kuviot, rohkea värien käyttö ja ripaus fantasiaa. Siinä resepti mieleenjäävälle interiöörille, vaikkei varsinaisesti linnassa asuisikaan, kuten Alice in Wonderland -elokuvan Herttarouvalle on onnekkaasti sattunut. Vaikka tätä kostonhimoista johtajaa leimaa melkoisen äkkiväärä käytös, linnan sisustuksellinen linjaus on varsin onnistunut tasapainoisuudessaan, vaikka Herttarouvan voimakas luonne siinä selvästi näkyykin.

Tuo tyyli kotiisi: Käytä voimakkaita värejä ja isoja kuvioita sisutuksessa rohkeasti, mutta säästeliäästi. Niin onnistut luomaan tasapainoisen kokonaisuuden.

Sex and the City - Sinkkuelämää 2

Sinkkuelämän seksiä tihkuvalta Samathalta ei ole koskaan puuttunut miehiä tai tyyliä, ja sama ylellinen meininki jatkuu kesällä ensi-iltansa saavassa Sex and the City - Sinkkuelämää 2 -elokuvassa. Mutta mitä muutakaan toki voi odottaa oman arvonsa tuntevalta alfa-naiselta sinapinvärisessä kylpytakissaan.

Tuo tyyli kotiisi: Ylellisyys ei ole sama asia kuin pröystäilevä runsaus. Valitse muutama näyttävä sisustuselementti, kuten upean väriset samettiset verhot ja niihin sopiva antiikkinen laatikosto, joilla luot sisustukseesi arvokkaan tunnelman.

Skavabölen pojat

Ei ole vaikea arvata, mille vuosikymmenelle Skavabölen pojat -elokuvan tapahtumat sijoittuvat: 70-luvulla "se juttu" oli ruskea ja keltainen, sekä etenkin niiden yhdistelmä. Sama tyyli sopii nykypäiväänkin, varsinkin, jos sisustuksellinen makusi on kallellaan menneisiin vuosikymmeniin päin.

Tuo tyyli kotiisi: Tee kylpyhuoneestasi rennon retro. Jos kaiken kattava kelta-ruskea värimaailma tuntuu liian rämäkältä muutokselta, toteuta stailia pienempien yksityiskohtien avulla. Pelkkä tipunkeltainen peilikaappi on varsin muikea katseenkerääjä, ja kun vielä hankit vielä keltaisia ja ruskeita pyyhkeitä sekä hilpeän kumiankan koristeeksi, retrotunnelma on melkoisen taattu.

Teksti: Helena Mustonen/MTV3/www.styleathome.com
Kuvat: FS Film Oy, Filmikamari, Buena Vista International Finland

Lue myös:

    Uusimmat