Eläkeläismies purskahti itkuun silmäleikkauksen jälkeen – näki ensimmäistä kertaa 19 vuoteen: "Halleluja!"

Filippiineillä Pampangan provinssissa tallentui liikuttava hetki, kun mies sai näkökykynsä takaisin lähes kahden vuosikymmenen kestäneen sokeuden jälkeen. 

65-vuotias filippiiniläinen eläkeläismies oli pitkään kärsinyt kaihista. Hän oli lopulta menettänyt näkokyvyn molemmista silmistä 19 vuotta sitten. 

Kaihi on yleinen ja ikääntymiseen liittyvä prosessi, jossa silmän mykiö sameutuu. Sameutuminen voi lopulta edetä niin pitkälle, että se muodostaa "verhon" silmään, joka estää näkemisen. 

Mies oli leikkauksen jälkeen heti noussut jaloilleen. Liikuttunut mies purskahti itkuun, kun häntä leikannut kirurgi Noel Lacsamana tuli kättelemään häntä. 

Hetki oli selvästi järisyttävä miehelle, joka kyynelten valuessa kiitti Jumalaa ja lääkäriä.  

Mies sai lukea ensimmäistä kertaa vuosiin, kun hänelle näytettiin kyltti, jossa luki lääkärin nimi. 

– Hän on Jumalan mies, halleluja! Mies huudahtaa ja jatkaa rukoilua, samalla kun häntä saatetaan ulos leikkaussalista. 

Leikkaus oli hyväntekeväisyyden lopputulos 

Leikkaus oli tunnelatauksen lisäksi siitä erityinen, että se oli maksettu paikallisen yhteisön ja hyväntekeväisyysjärjestön keräämällä kolehdilla.  

Videon mukana tulleiden tietojen mukaan tämä on yleistä juuri tällä vastaanotolla. Kirurgi Lacsamana oli aikaisemmin työskennellyt suurissa sairaaloissa. Hän kuitenkin päätti muuttaa takaisin kotikyläänsä ja perustaa oman klinikan.

– Opiskelin lääkäriksi stipendin avulla. Tällä klinikalla voin antaa jotain takaisin suoraan yhteiskunnalle, lääkäri kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat