Eläinpuistovierailu meni ikävällä tavalla pieleen Ranualla: Kulkureitit olivat täysin jäässä – vierailijat joutuivat etenemään liukumalla

0:47
Katso videolta miten vaarallisen jäässä Ranuan eläinpuiston kulkuväylät olivat kylmällä säällä – vierailijat joutuivat etenemään liukumalla

Ranuan eläinpuistossa viime viikon lopulla vieraillut mies kertoo, että hän olisi seurueineen jättänyt vierailun väliin, jos olisi tiennyt kulkureittien olevan niin hankalia ja vaarallisia. Eläinpuiston hallitus on vastaanottanut palautteen ja reagoinut asiaan.

Vierailijan mukaan lipunmyynnin työntekijä varoitti liukkaista kulkureiteistä jo reissun alussa, mutta he eivät silti odottaneet niin vaikeaa kulkua.

Puupohjainen kulkusilta oli peilijäässä, eikä sitä pystynyt kulkemaan normaalisti.

– Ylämäessä ei meinannut päästä eteenpäin, vaikka käsivoimin veti itseään kaiteesta pitäen. Yksi seurueeni jäsen kaatui jäisen alamäen kohdalla, mutta tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä, vierailija kertoo.

Miehen mukaan eläinpuistossa samaan aikaan ollut vanhus ja kyynärsauvoilla liikkunut nuorehko henkilö joutuivat jättämään osan reiteistä väliin, koska he eivät voineet liikkua eläinhäkkien luokse liukkaita väyliä pitkin.

– Reitin loppuvaiheessa meidän ja toisen porukan seurueet kävelimme takaisin päärakennukselle vain henkilökunnalle tarkoitettua soratietä pitkin, joka oli paljon turvallisempi.

"Jos olisimme tienneet"

Vierailija kertoo eläinpuiston työntekijöiden kuitanneen ihmettelyt reittien liukkaudesta toteamalla, että tilanne on jokavuotinen.

Miehen mukaan he sanoivat, ettei hiekka auta tilannetta eikä sille oikein voi mitään. He olivat kuitenkin luvanneet selvittää tilannetta.

Kulkureiteillä oli myös varoituskylttejä liukkaudesta.

Eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Anitta Jaakola on tietoinen seurueelle aiheutuneesta mielipahasta. Hän on välittänyt palautteen eteenpäin hallitukselle, jossa tilanteeseen pohditaan nyt ratkaisua.

– Siellä on todellakin ollut hyvin liukasta ja olemme tästä tietenkin pahoillamme. Kun sain asian tietooni, olen välittömästi pyytänyt muuttamaan hiekoituskäytäntöä pakkasten ja liukkaiden kelien aikaan. Hiekoitus pitää tehdä aina kun tarve on, hän sanoo.

Lankkupinnat liukkaina

Lähes koko 2,7 kilometrin mittainen puistokierros tehdään lankkusiltoja pitkin. Puupinnat voivat kostealla ja pakkasella muodostua hyvin liukkaiksi.

Jaakolan mukaan erityistä huomiota vaativat kulkureitin ylä- ja alamäkikohdat.

– Olen juuri tekemässä kunnan infralle pyyntöä, että saisimme selvityksen, miten voisimme parhaiten toimia liukkauden estämiseksi.

Hän kertoo myös vastanneensa palautetta antaneelle seurueelle henkilökohtaisesti sähköpostitse ja kertoneensa jatkotoimenpiteistä.

Vaikka loukkaantumisilta vältyttiin, vierailulla ollut mies kertoo vaikean kulkemisen aiheuttaneen harmia.

– Seurueellani olisi jäänyt liput ostamatta, jos olisimme tienneet, että kulkeminen on niin hankalaa ja vaarallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja