Eikö kumppanisi halua enää seksiä? Näistä asioista se voi johtua

Syitä haluttomuuden taustalla voi olla useita.

Kumppanin haluttomuus aiheuttaa murhetta ja pahaa mieltä suhteeseen.  Haluttomuuden taustalla olevat syyt voivat kuitenkin olla moninaisia.  Asiantuntija paljasti Women's Health -sivustolle, mitä syitä voi piillä nimenomaan naisen haluttomuuden taustalla.

Yksittäisten iltojen haluttomuus voi johtua vaikkapa rankasta työpäivästä, stressistä tai univajeesta. Aina ei vain energia riitä kaikkiin päivän suorituksiin. Haluttomuuden takana voi olla kuitenkin muitakin asioita. Seksiterapeutti Mary Jo Rapini listasi näistä viisi.

1. Hän kantaa kaunaa

Jos nainen pitää kiinni suuttumuksestaan, hänen on vaikea antautua himon valtaan kumppaninsa kanssa. Rapini muistuttaa, että nainen haluaa tuntea olonsa rakastetuksi, mutta myös olevansa yhteydessä kumppaniinsa. Kauna estää tuntemasta oloaan niin huolettomaksi, että voisi haluta seksiä ja nauttia siitä.

Rapini ehdottaa tekemään jotain mukavaa yhdessä. Menkää elokuviin ja puhukaa ongelmasta sen jälkeen. Se on hyvä tapa rikkoa hieman jäätä ja käydä rehellinen keskustelu.

2. Hän ei tunne oloaan hyväksi omassa kehossaan

Kannattaa pitää mielessä, että nainen saattaa vältellä seksiä vain siksi, että ujostelee omaa vartaloaan. Vartaloon liittyvä epävarmuus voi estää häntä pääsemästä tunnelmaan.

Jos nainen kertoo suoraan haluavansa tuntea olonsa paremmaksi vartalossaan, kannattaa tarjoutua treeni- ja ruoanlaittoseuraksi. Tämä voi vahvistaa välistänne sidettä.

3. Hän luulee sen johtuvan e-pillereistä

Voi olla, että nainen itse syyttää ehkäisypillereitään haluttomuudesta. Vuonna 2016 Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus selvitti kuitenkin, etttei hormonaalinen ehkäisy vaikuta merkittävästi libidioon pitkissä suhteissa. Parisuhteen eri tekijöillä oli enemmän merkitystä. Kannattaa siis tutkia muita mahdollisia tekijöitä, joilla voi olla enemmän osaa seksihalujen vähentymiseen.

4. Puolison suoritus on heikentynyt

Rapinilla on itsellään ollut paljon yli kolmekymppisiä asiakkaita, jotka kehuvat kumppaninsa olevan hyvä aviomies ja isä – mutta petitaidoissa olisi parantamisen varaa.

– Pyydän heitä arvioimaan, kuinka tärkeää se on heille.

Jos vaikka haluatte perustaa perheen isän taidot ovat tärkeämpiä kuin rakastajan taidot tällä hetkellä. Mutta jos asia vaikuttaa seksielämään pitkällä tähtäimellä, kannattaa sille tehdä jotain.

Miehen kannattaakin tässä tilanteessa, kysyä, mitä hän voisi tehdä eri tavalla, tai haluaisiko nainen kokeilla jotain uutta. Keskustelu voi tuntua kiusalliselta, mutta toisaalta voi olla, että kyse on jostain pienestä: nainen saattaa vain kaivata enemmän esileikkiä.

5. Olette olleet yhdessä pitkään

– Ajan myötä edes mahtavat rakastajat eivät ole enää mahtavia rakastajia, Rapini toteaa.

Asiantuntijan mukaan pitkissä parisuhteissa naiset kyllästyvät todennäköisemmin kuin miehet.  Siksi onkin tärkeää suhtautua avoimesti uusien asioiden kokeiluun, kuten seksivälineiden mukaan ottamiseen petipuuhiin.

***

Lue myös:

    Uusimmat