Eikö hittiharrastus hulavanteilu meinaa sujua sinultakaan? Miesystävä kehitti Heljälle mainion kikan – näin vanne pysyy ylhäällä: "Tämä oli oikeasti nerokas keksintö"

Heljä esittelee nerokkaan tavan pitää hulavanne ylhäällä! 0:46
Heljä ja hänen miesystävänsä Anssi keksivät nerokkaan tavan pitää hulavanne ylhäällä!

Kun Heljä sai joululahjaksi hulavanteen, hän oletti pyörittämisen sujuvan noin vain. Totuus oli kuitenkin aivan toisenlainen. Sitten Heljän miesystävä Anssi kehitti timanttisen niksin, jolla vanne pysyy takuuvarmasti ylhäällä!

Heljä Kurjella oli hulavanteensa kanssa sama ongelma kuin niin monella muullakin: yrityksistä huolimatta vanne ei pysynyt vyötäröllä, vaan valahti lattialle.

– Lapsena olen paljon pyöritellyt hulavannetta ja luulin, että tämä on ihan piece of cake, siitä vain alkaa pyörittää. Mutta ei se ihan niin lähtenytkään kuin kuvitteli, Heljä kuvailee.

"Eihän vanne pysynyt kuin 2–3 pyörähdystä"

Joulupukki toi Heljän toiveen mukaisesti jouluna 2019 lahjaksi painotetun hulavanteen, jonka vatkaamisella on tutkimustenkin mukaan suotuisia vaikutuksia vyötäröön. Motivaatiosta huolimatta ongelmaksi muodostui vanteen yhteistyökyky: se ei tahtonut pysyä ylhäällä.

– Miesystävän Anssin kanssa katsoimme, kun poikani pyöritteli sitä. Hän pyöritti heti 25 minuuttia yhteen menoon ja minä ajattelin, että ei tuo voi olla totta! Se onnistui ihan heti, vaikka hän ei sitä aiemmin ollut tehnyt, Heljä kuvaa.

– Me siinä Anssin kanssa aikamme kateellisena seurasimme. Yritimme perässä, mutta eihän vanne pysynyt kuin 2–3 pyörähdystä. Sitten se jämähti lattialle!

Anssi keksi "yliopistotasoisen kikan"

Heljän onneksi Anssi on tekniikan tohtori. Miehellä on taipumusta kehitellä mitä erilaisimpia arkea helpottavia ideoita.

– Hän siinä istuskeli, katseli lattialle. Siellä oli voimapyörä. Katossa sattui olemaan koukku valmiina. Anssi sanoi, että mitäs, jos vanteen laittaisi katosta roikkumaan?

Voimapyöräniksi toimi paremmin kuin hyvin

Ideaa ryhdyttiin välittömästi toteuttamaan. Voimapyörä ripustettiin kattoon ja narut kiinnitettiin pyörään. Toiseen päähän ripustettiin hulavanne.

– Me aina toinen toistamme tukien ja innoittaen olemme mukana kaikessa, joten minä sitten innokkaana lähdin heti niksiä kokeilemaan. Ja hyvinhän se lähti pyörimään! Mielelläni toki olisin ottanut itselleni kunnian tästä niksistä, mutta täytyy kiittää tekniikan tohtoria. En olisi itse keksinyt tätä!

Anssi kuvasi videon Heljän onnistuneesta suorituksesta. Heljä jakoi sen Facebook-kavereilleen.

– Saunassa sitten mietin, että tämä oli oikeasti nerokas keksintö, tämänhän voisi julkaista terveysryhmäänkin, Heljä kuvaa.

Niksivideo lähti heti lentoon

Heljä päätti jakaa videon laajemmalle yleisölle. Pyöritysniksin suosio kertoo, että alas valahtava hulavanne on monelle ongelma.

Niksivideo lähti heti lentoon, ja siihen satoi kommentteja ja tykkäyksiä. Moni ehdotteli kavereilleen, että ideaa pitäisi kokeilla.

– Se oli ihan yllätys, mutta olen iloinen tällaisesta pienestä positiivisesta kuuluisuudesta, Heljä sanoo.

– Moni varmasti on lapsena pyöritellyt hulavannetta, ja nyt kun se ei sitten aikuisena lähdekään, järkytys on suuri! Se on aika masentavaa.

Uusi video jo suunnitteilla

Heljä itse on jatkanut hulaamista apuvälineen kera, jotta saisi vanteen pyöritystekniikan haltuun. Voimapyörästä huolimatta treeni on tehokasta ja hiki tulee.

– En vielä ole hirvennyt ilman naruja kokeilla, mutta kyllä se päivä vielä koittaa. Laitan sitten uuden videon! Kyllä se päivä on ihan tässä lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat