Eija-Riitta Korhola pyrkii takaisin europarlamenttiin – puoluekirja vaihtui taas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on nimennyt entisen europarlamentaarikon Eija-Riitta Korholan eurovaaliehdokkaakseen.

Eija-Riitta Korhola valittiin europarlamenttiin vuonna 1999 kristillisdemokraattien sitoutumattomana ehdokkaana. Hän toimi meppinä vuoteen 2014 asti.

Vuonna 2003 Korhola loikkasi kokoomukseen. Hän erosi puolueesta viime vuonna, koska koki puolueen arvomaailman muuttuneen rajusti. 

Nyt Korhola sanoo blogissaan kristillisdemokraattien olevan hänelle luonteva valinta monesta syystä.

– Ne ongelmat, joiden vuoksi KD:sta vuonna 2003 lähdin, on toivoni mukaan ratkaistu puolueen laadittua eettiset säännöt vaalikamppailuja varten, hän kirjoittaa avaamatta tarkemmin, mistä ongelmista on kyse.

Europarlamentissa Korhola oli aina konservatiivisessa ja keskustaoikeistolaisessa EPP-ryhmässä eli Euroopan kansanpuolueessa.

Listalla kohunimiä vuosien takaa

Korholan lisäksi kristillisdemokraatit nimesi ehdokkaiksi tiimipäällikkö Matti Heikkisen, maanviljelijän ja teologian maisterin David Petterssonin sekä aluesyyttäjän, varatuomari Marika Visakorpi-Kemppaisen.

Puolueen aiemmin nimeämien ehdokkaiden listalta löytyvät muun muassa homofobisista kirjoituksista syytetty  Jyväskylän yliopiston emeritusprofessori Tapio Puolimatka sekä Pori Jazzin entinen toimitusjohtaja Aki Ruotsala, jonka työsopimus jazzfestivaalin kanssa purettiin hänen homoihin liittyvien kommenttiensa vuoksi. 

Ruotsala sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa vuonna 2018 muun muassa, että hänellä on ollut sellainen ajatus, että homoja ei ole olemassa, on vain homoutta.

Aiemmin ehdokkaiksi on nimetty myös puolueen puheenjohtajan ja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin eduskunta-avustaja Katriina Hiippavuori, lääkäri ja varakansanedustaja Ari Mönttinen, toiminnanjohtaja Tommi Terä sekä koulunkäynninohjaaja, perhehoitaja Ann-Niina Turunen.

Puolue kertoo tavoittelevansa yhtä paikkaa europarlamentissa.

Lue myös:

    Uusimmat