Pekka Toveri ehdolle eurovaaleihin – nämä 13 muuta ovat kokoomuksesta ehdolla

Ensi vuonna Euroopan sotateollinen kone kääntää sodan Venäjää vastaan, uskoo Pekka Toveri 1:32
Ensi vuonna Euroopan sotateollinen kone kääntää sodan Venäjää vastaan, uskoo Pekka Toveri

Kokoomuksen puoluehallitus nimesi neljä uutta ehdokasta kesäkuun europarlamenttivaaleihin. Kansanedustajista vaaleihin lähtee uutena ehdokkaana Pekka Toveri.

Toveri aloitti kansanedustajana keväällä 2023. Kokoomuksen tiedotteen mukaan Toveri haluaa kehittää EU:n yhteistä puolustusratkaisua ja Nato-yhteistyötä Suomen lähtökohdat ja tarpeet huomioiden. Toveri haluaa lisäksi "viedä suomalaista kokonaisvaltaisen maanpuolustuksen mallia osaksi EU:n puolustuksen suunnittelua".

Ehdolle asetettiin myös Janne Sankelo, joka on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2011–2015 sekä 2019–2023. Hän oli kokoomuksen varapuheenjohtajana vuosina 2012–2018.

Kaksi muuta ehdolle maanantaina asetettua ovat kokoomuksopiskelijoiden puheenjohtaja Henriina Rantala sekä hallitusammattilainen Markku Rentto.

Kokoomus nimeää eurovaaleihin 20 ehdokasta, nyt listalla on 14 nimeä. Aiemmat puolueen nimeämät ehdokkaat ovat Ted Apter, Mika Kasonen, Ville Kaunisto, Susanna Kisner, Maria Miala, Sirpa Pietikäinen, Susanne Päivärinta, Aura Salla, Jocka Träskbäck ja Henna Virkkunen

Suomessa europarlamenttivaalit järjestetään 9. kesäkuuta, ja parlamenttiin valitaan 15 edustajaa.

Lue myös:

    Uusimmat