Vasemmistoliitto on nimennyt viimeiset ehdokkaansa eurovaaleihin

Li Andersson jättää vasemmistoliiton puheenjohtajuuden 2:26
Katso myös: Näin Li Andersson liikuttui kertoessaan siitä, että hän jättää vasemmistoliiton puheenjohtajuuden.

Vasemmistoliitto lähtee vaalitaistoon täydellä 20 ehdokkaan listalla.

Vasemmistoliitto on nimennyt viimeiset ehdokkaansa eurovaaleihin, ja listalta löytyy myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo.

Saramo kertoo Facebook-päivityksessään saaneensa paljon pyyntöjä lähteä tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta sen jälkeen, kun Li Andersson eilen kertoi luopuvansa puheenjohtajuudesta ensi syksyllä ja pyrkivänsä europarlamenttiin. Saramo kirjoittaa, että tehtävä olisi hänelle tuttu, koska hän tuurasi varapuheenjohtajana Anderssonia tämän ollessa vanhempainvapaalla.

Saramo ei kuitenkaan suoraan sano, onko aikeissa pyrkiä puolueen puheenjohtajaksi vai ei. Sen sijaan hän kertoo asettuvansa ehdolle eurovaaleihin muun muassa siksi, että haluaa olla rakentamassa "vastavoimaa näköpiirissä olevalle äärioikeiston ja muun oikeiston liitolle".

– Niiden (eurovaalien) tulosten selvittyä on ajankohtaista katsoa, millaista johtoa Vasemmistoliittoon on parasta hakea, hän kirjoittaa.

Tavoite kaksi paikkaa

Saramon ja Anderssonin lisäksi vasemmistoliiton puoluehallitus nimesi eurovaaleihin ehdolle varakansanedustaja sekä alue- ja kaupunginvaltuutettu Maija Kuivalaisen Joensuusta, varakaupunginvaltuutetut Ajak Majokin Helsingistä ja Paco Diopin Turusta sekä Sami Säynevirran Helsingistä ja Lotta Tuomisen Mikkelistä.

Vasemmistoliiton tavoitteena on kaksi paikkaa europarlamentista. Kilpaan se lähtee täydellä ehdokaslistalla, jolla on yhteensä 20 ehdokasta. Edellä mainittujen lisäksi listalla ovat muun muassa kansanedustaja, entinen europarlamentaarikko Merja Kyllönen, puolueen 3. varapuheenjohtaja Minna Minkkinen, näyttelijä Riku Nieminen sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

Tällä hetkellä vasemmistoliitolla on yksi europarlamentaarikko, Silvia Modig. Hän on kertonut jättävänsä parlamentin tämän kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat