Ei yhtäkään alle 10-vuotiasta uhria – Norjan liikenteessä historiallinen vuosi

Vuodesta 2015 näyttäisi tulevan Norjan liikenteen historian turvallisin.

Norjan liikenneturvallisuusneuvoston mukaan Norjan liikenteessä ei ole kuluvana vuonna kuollut yhtäkään alle 10-vuotiasta lasta. Mikäli loppuvuosi sujuu yhtä hyvin, kyseessä on ensimmäinen vuosi maan historiassa, kun pieniä lapsia ei ole kuollut liikenteessä.

– Vuonna 1970 liikenteessä kuoli lähes 100 norjalaislasta ja moni loukkaantui vakavasti, neuvoston johtaja Jan Johansen kertoi lehdistötiedotteessa.

Johansenin mukaan pelastuneiden henkien taustalla on muun muassa turvavöiden lisääntynyt käyttö ja matalammat nopeudet.

Neuvoston mukaan norjalaisvanhemmat ovat oppineet muun muassa varmistamaan, että heidän lapsensa ovat takapenkillä turvavöissä, ja kuljettamaan alle nelivuotiaita lapsia oikeanlaisissa istuimissa selkä menosuuntaan.

Neuvoston mukaan myös pyöräilykypärien lisääntynyt käyttö on auttanut pelastamaan henkiä.

Sen lisäksi, että vuodesta 2015 voi tulla ensimmäinen kerta, kun pieniä lapsia ei ole kuollut liikenteessä, voi kyseessä olla turvallisin vuosi kaikkien osalta.

Marraskuun loppuun mennessä liikenneonnettomuuksissa oli kuollut 113 henkilöä. Viime vuonna liikennekuolemia oli 147. Norjan historian toistaiseksi turvallisin vuosi oli 2012, jolloin 142 ihmistä menetti henkensä liikenneonnettomuuksissa.

– Norjalaisten liikenneasenteet ovat menneet parempaan suuntaan. Meillä on myös paremmat tiet ja turvallisemmat autot kuin 10–15 vuotta sitten, Johansen kertoi Dagbladet-lehdelle.

Johansen haluaa kuitenkin korostaa, että aihetta iloon ei ole.

– Tähän mennessä liikenteessä on kuollut 113 ihmistä. Se on 113 liikaa.

Lähde: The Local

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja