Ei tänään, Aleksandr Ovetshkin! Antti Raanta pysäytti NHL-merkkipaalua jahdanneen venäläisen – ”En halua olla se maalivahti”

Maalivahti Antti Raanta otti tappion jälkeen itseään niskasta kiinni ja esti lauantain NHL-kierroksella Aleksandr Ovetshkinin maalijuhlat vuorenvarmalla työskentelyllään.

Arizona Coyotes kukisti kotijäällään Raannan 36 torjunnan ansiosta Washington Capitalsin 3-1. Uransa 700. NHL-runkosarjamaalia jahtaava Ovetshkin yritti laukoa ottelussa peräti 17 kertaa ja sai kiekon kahdeksan kertaa myös Raannalle asti.

Ainoana Capitals-pelaajana Raannan pystyi ohittamaan toisen erän lopussa 1-1-tasoituksen tehnyt Carl Hagelin. Ovetshkin jäi neljättä kertaa peräkkäin ilman osumaa.

– En halua olla mukana noissa maalikoosteissa. En halua olla se maalivahti, Raanta vitsaili ykköstähdeksi valintansa jälkeen Ovetshkinin merkkipaalusta Fox Sportsin haastattelussa.

– Häntä vastaan on aina hauska pelata. Hänen laukauksensa on uskomaton, joten yritin vain saada jotain siihen eteen. Olin pari kertaa aika onnekaskin, mutta otan mieluusti kaksi pistettä ja lähden kotiin, Raanta hymyili.

Ovetshkinilta puuttuu 700 maalista vielä kaksi osumaa. Hänestä tulee rajan saavuttaessaan vasta kahdeksas pelaaja NHL-historiassa. Lähimpänä edellä on Mike Gartner, joka teki urallaan 708 maalia.

Edellisessä ottelussa idän häntäpään joukkueelle Ottawa Senatorsille kotonaan hävinnyt Arizona sai Washington-voitosta lisätehoa taisteluun pudotuspelipaikoista. Coyotes on tällä hetkellä kiinni lännen viimeisissä playoff-sijoissa. Kymmenestä edellisestä ottelusta on tullut kuitenkin vain kolme voittoa.

– Tiedän, että meidän pitää pelata paremmin, ja minä tiedän, että minun täytyy pelata paremmin, Raanta puhkui ottelun jälkeen.

– Täytyy saada varmuustasoa vähän ylemmäs. Sitä koko joukkue varmaankin yrittää. Haluamme olla sellaisia kuin tänä-iltana.

Juttua täydennetty klo 8.47: Raannan kommentteja lisätty ja tarkennettu.

Lue myös:

    Uusimmat