Ehdokkaista 70 prosenttia pitää julkisen velan vähentämistä seuraavan hallituksen tärkeimpänä tehtävänä, selviää MTV:n vaalikoneesta

MTV:n vaalikone aukeaa maanantaina - ehdokkaiden enemmistö pitää julkisen velan vähentämistä seuraavan hallituksen tärkeimpänä tehtävänä 2:08
MTV:n vaalikone aukeaa maanantaina - ehdokkaiden enemmistö pitää julkisen velan vähentämistä seuraavan hallituksen tärkeimpänä tehtävänä

MTV:n vaalikone aukeaa maanantaina 6. maaliskuuta. Muun muassa talouteen liittyvät kysymykset jakavat puolueita.

MTV:n vaalikoneeseen vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista 70 prosenttia on jokseenkin tai täysin samaa mieltä siitä, että seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on julkisen velan pienentäminen.

Jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa on 35 prosenttia ja täysin samaa mieltä 35 prosenttia MTV:n vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista. Jokseenkin eri mieltä puolestaan on 20 prosenttia ja täysin eri mieltä 8 prosenttia vastanneista.

Maanantaina julkaistavaan MTV:n vaalikoneeseen on vastannut tähän mennessä yli 1600 eduskuntavaaliehdokasta. Eduskuntavaaliehdokkaita on kaikkiaan 2 424.

Pääset vaalikoneeseen tästä.

Jakolinjat erottuvat

Suurimmista puolueista jyrkimmin julkisen velan vähentämisestä kannattavat kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan ehdokkaat.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton ehdokkaista sen sijaan vähemmistö pitää julkisen velan vähentämistä seuraavan hallituksen tärkeimpänä tehtävänä.

Pienemmistä puolueista esimerkiksi rkp:n, kristillisdemokraattien ja Liike Nyt -puolueen ehdokkaiden enemmistö on vähintään jokseenkin samaa mieltä siitä, että seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on julkisen velan pienentäminen.

Veronkorotuksille suopeimpia vasemmistoliiton ehdokkaat

Vaalikoneessa kysytään myös, olisivat ehdokkaat itse valmiita maksamaan lisää veroja, jotta julkiset palvelut säilyisivät ennallaan.

Tämän väitteen kanssa samaa mieltä ovat kuuden suurimmat puolueen joukosta vasemmistoliiton, vihreiden ja sdp:n, ja keskustan ehdokkaiden enemmistö.

Sen sijaan perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaiden enemmistö on väitteen kanssa täysin tai jokseenkin eri mieltä.

Pienistä puolueista rkp:n ehdokkaista veronkorotuksiin on valmiita 44 prosenttia, kristillisdemokraateista 34 prosenttia ja Liike Nyt -puolueen ehdokkaista 23 prosenttia.

Pitäisikö palkkaverotusta keventää?

Palkkaverotuksen keventämistä kannattavat suurimmista puolueista vain kokoomuksen, perussuomalaisten ja rkp:n ehdokkaiden enemmistö.

Vähemmistö vasemmistoliiton, sdp:n, vihreiden ja keskustan ehdokkaista katsoo, että ansiotuloverotusta tulisi alentaa alkavalla vaalikaudella.

MTV:n vaalikoneessa voit löytää itsellesi sopivimman ehdokkaan. Talouden lisäksi vaalikoneessa myös muita kiinnostavia teemoja.

Lue myös:

    Uusimmat