Marin, Purra ja Orpo Pääministeritentissä tänään kello 20 – tätä kaikkea vaalisisältöä MTV Uutiset tarjoaa

Eduskuntavaalit järjestetään Suomessa 2. huhtikuuta 2023. Näin seuraat vaalisisältöjä MTV Uutisissa! 

MTV Uutiset järjestää ennen vaaleja kaksi vaalitenttiä. 15.3. tentissä kohtasivat eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, tämän viikon keskiviikkona 29.3. Pääministeritentissä tosistaan ottavat mittaa suurimpien puolueiden puheenjohtajat SDP:n Sanna Marin, perussuomalaisten Riikka Purra ja kokoomuksen Petteri Orpo

Tentti nähdään MTV3-kanavalla kello 20-22. Voit myös seurata tenttiä suoraan täältä. 

Ennen tenttiä eli kello 19.30 alkaen illan teemoihin virittäydytään Vaalietkot-lähetyksellä, jossa aiheita avataan asiantuntijoiden kanssa. Suora etkolähetys nähdään MTV Uutiset Livessä. 

Pääministeritentin jälkeen teemoja ja esiintymisiä vedetään yhteen perinteisessä Pöllöraadissa. Suora analyysi nähdään kello 22 alkaen MTV Uutiset Livessä sekä MTV3-kanavalla kello 22.35. 

Lisäksi vaalisisältöjä nähdään  MTV:llä monipuolisesti eri ajankohtaisohjelmissa, netissä ja MTV Uutiset Livessä. 

Vaaleihin virittäydytään uutuusohjemassa "Vaaleihin Tommolan kanssa". Uutuussarjassa toimittaja Mika Tommola kohtaa puolueiden puheenjohtajat ja pyrkii "tenttaamaan" heiltä kaikkea muuta kuin politiikkaa. Haastattelija on päässyt myös itse yllättymään sarjaa tehdessä, eikä naurulta ole säästytty.

Kaikki jaksot ovat katsottavissa tästä.

MTV Uutisten Vaalikone on nyt avattu. Vaalikoneen avulla voi etsiä itselleen sopivinta ehdokasta sekä tutustua laajan kysymyspatteriston kautta henkilöihin, jotka eduskuntaan ovat pyrkimässä. 

Pääset vaalikoneeseen tästä.

MTV Uutiset seuraa vaalipäivänä ääntenlaskentaa hetki hetkeltä ja kertoo suorassa lähetyksessä, millainen eduskunta Suomeen muodostuu. 

MTV:n Tulospalvelu näyttää 2.4. ennakkoäänien jakauman kello 20. Tämän jälkeen vaalitulos päivittyy reaaliajassa Tulospalveluun, jonka kautta voi tarkastella äänten jakautumista ja oman ehdokkaan äänisaalista.

Tulospalvelun kautta pääsee ääntenlaskun jälkeen tarkastelemaan myös valitun eduskunnan kokoonpanoa sekä maantieteellisesti eri ehdokkaiden äänimäärää ja puolueiden menestymistä. 

MTV Uutisten kaikki kanavat tekevät monipuolisesti vaaliaiheisia juttuja. Sekä verkossa että TV:ssä vaaliaiheet näkyvät päivittäin. 

Katso kaikki artikkelit videoineen Eduskuntavaalien taustasivuilta. Muista myös MTV Katsomon uutisosio! 


Kevennysmies Tommola tapaa yhdeksän puoluejohtajaa ennen vaaleja – tällaisina et ole poliitikkoja ennen nähnyt 2:52
Kevennysmies Tommola tapaa yhdeksän puoluejohtajaa ennen vaaleja – tällaisina et ole poliitikkoja ennen nähnyt.

Lue myös:

    Uusimmat