EgyptAirista esitetty hurja teoria velloo netissä: "Meteori saattoi tuhota koneen"

Netissä velloo hurja ja vahvistamaton teoria, jonka mukaan meteorin osia olisi osunut EgyptAirin koneeseen, joka putosi Välimereen 19. päivä tätä kuuta.

Muun muassa yhdysvaltalainen Huffington Post uutisoi teoriasta. Lehti huomauttaa, että teorian lähde on vähintäänkin kyseenalainen whatdoesitmean.com.

Sivuston mukaan Yhdysvaltain puolustusministeriön dokumentissa viitataan mahdollisuuteen, että lentokoneeseen olisi osunut meteorin osia. Lisäksi sivusto kertoo Venäjän avaruuskeskuksen havainneen meteorin lähestyvän maata kaksi päivää ennen onnettomuutta. Sivuston mukaan meteori olisi hajonnut kappaleiksi ja näin ollen osia olisi voinut osua koneeseen.

Huffington Post huomauttaa, että myös Yhdysvalloissa tallennettiin kuvaa meteorista 17. toukokuuta. Ei ole kuitenkaan tietoa, onko Yhdysvalloissa nähty meteori mahdollisesti sama, johon väitetyssä raportissa viitataan. Myös MTV Uutiset teki Yhdysvalloissa nähdyistä meteoreista uutisklipin 18.5.

Yhdysvalloissa lukuisia havaintoja meteoreista ja tulipalloista 0:49

Asiantuntija torppaa: Lähes mahdotonta

Yhdysvaltalainen ilmailuasiantuntija torppasi teorian tuoreeltaan New York Postille.

- Edes ilmaisu "tähtitieteellisen pieni" ei kuvaa sitä miten pieni on matemaattinen todennäköisyys sille, että meteori olisi syynä EgyptAirin onnttemuuteen, ilmailuasiantuntija Phil Derner sanoo lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat