Eeva Lehtimäki maskikohusta: Marin on joutunut siivoamaan Kiurun jälkiä – "Suomalaiset eivät hallituksen mielestä osaa laittaa kuminauhoja korvien taakse"

2:27
Video: Kokoomus esittää epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle – yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi, oliko selvitys kangasmaskien käytöstä poliittisesti ohjattu.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru joutui tänään opposition ja erityisesti kokoomuksen tikunnokkaan. Kokoomus esitti Kiurulle epäluottamuslausetta viimekeväisen kasvomaskiviestinnän vuoksi.

Vielä eilen kritiikki epäselvästä maskisuosituksesta kohdistui pääministeri Sanna Mariniin.

– Kaikkihan näkevät sen, että viestintä ei ole pääministerin ongelma. Kasvomaskiselvitys tuli Kiurun toimeksiannosta, hän on ollut se, joka on viestinyt hyvin epäselvästi asiasta, arvioi MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki Seitsemän uutisissa.

Lehtimäen mukaan Marin on joutunut siivoamaan Kiurun jälkiä.

– Kaikki muistavat Kiurun loppukesän lentokenttäinfon, jossa yhtäkkiä sanottiin, että tulee pakkotestit- ja karanteenit. Sen jälkeen pääministeri siivosi ministerinsä jälkiä.

– Oppositiossa on eniten ollut tyytymättömyyttä Krista Kiurun toimintaan ja hänen viestintäänsä. Yhtä lailla Kiurun hallituksesta on kipuillut myös osa hallituksesta Lehtimäki avaa.  

Kokoomus esitti tänään syytöksiä Kiurun sekä sosiaali- ja terveysministeriön suuntaan. Erityisen huolissaan kokoomusedustajat olivat kasvomaskiselvityksen politisoimisesta.

– Politisoiminen kiistetään vahvasti, mutta onhan se hyvin jännittävää, sillä meillä löytyy kasvomaskien käyttöä suosittelevaa ja tukevaa tutkimusta laajalti maailmassa. Me suomalaiset, jotka tekivät digiloikan parissa päivässä etätyöhön, ei hallituksen mielestä osata laittaa kuminauhoja korvien taakse, Lehtimäki täräyttää.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja