Eeva Ahtisaari avautui koronataistelustaan HS:lle: Aluksi nousi 38,5 asteen kuume, sairaalaeristyksessä iski pelko – "Minulla ei ollut toivoa"

1:47
Katso yllä oleva video: Naistenpäivän surullisenkuuluisa konsertti oli luultuakin pahempi viruslinko.

Keväällä koronavirukseen sairastunut Eeva Ahtisaari, 84,  kertoo hänen ja puolisonsa presidentti Martti Ahtisaaren sairastumisesta Helsingin Sanomien kuukausiliitteen laajassa haastattelussa.

MTV Uutiset kertoi maaliskuun puolivälissä, että Eeva Ahtisaarella todettiin koronatartunta. Hän oli osallistunut 8. maalliskuuta Musiikkitalossa järjestettyyn naistenpäivän konserttiin, josta moni sai koronatartunnan.

Katso yllä oleva video: Naistenpäivän surullisenkuuluisa konsertti oli luultuakin pahempi viruslinko.

Ahtisaari kertoo HS:lle, että hänelle nousi 38,5 asteen kuume seuraavalla viikolla ja häntä yskitti.

Aluksi Ahtisaari ei meinannut päästä koronatestiin, mutta turvamiehen vaatimuksesta häneltä otettiin näyte, jonka tulosta Ahtisaari joutui odottamaan seuraavan viikonlopun yli.

Voinnin huonontuessa Ahtisaari otettiin hoitoon eristettyyn huoneeseen Meilahden Kolmiosairaalaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Minulla ei ollut toivoa"

Martti Ahtisaaren, 83,  koronatartunnasta uutisoitiin kolme päivää Eeva Ahtisaaren tartunnan jälkeen. Presidentti siirrettiin Kolmiosairaalaan vaimonsa kanssa samaan huoneeseen pari päivää myöhemmin. Kumpikaan ei kuitenkaan joutunut tehohoitoon.

Eeva Ahtisaari vietti sairaalassa kymmenen päivää, minkä jälkeen hänet siirrettiin kahdeksi viikoksi Oulunkylän kuntoutuskeskukseen. Martti Ahtisaaren sairaalajakso kesti pidempään.

Eeva Ahtisaari kertoo kuukausiliitteen haastattelussa, että Kolmiosairaalassa olo ja tehdyt toimenpiteet tuntuivat pelottavilta ja hän oli hyvin väsynyt.

Kuntoutuskeskuksessa Eeva Ahtisaari kertoo tavanneensa psykiatrin, koska koki toivottomuutta sairauden vietyä voimat.

– Minulla ei ollut toivoa. Ja se on kamalaa, kun toivo menee.

Ahtisaari kertoo poikansa Marko Ahtisaaren lähettäneen hänelle kännykkäänsä linkkejä musiikkikappaleisiin.

– Sieltä minä nousin sitten, Ahtisaari muistelee lehdelle.

– Vanhempieni viimeisimmät koronavirusnäytteet on todettu negatiivisiksi. Äitini Eeva toipuu nyt jo kotona. Lämmin kiitos kaikille sairaanhoidon ammattilaisille. Kun sanat loppuvat, musiikki jatkaa. Kohti valoa, Marko Ahtisaari tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja