Presidentti Tarja Halonen muistelee viruslingoksi muuttunutta naistenpäiväkonserttia: "Viereeni tupsahti flunssainen kuorolainen"

Tarja Halonen, tarvitaanko enää presidenttiä? Halonen kommentoi Sauli Niinistön esittämiä väitteitä suun tukkimisesta 6:09
Presidentti Tarja Halonen MTV Uutiset Liven erikoishaastattelussa.

Maaliskuussa Musiikkitalossa järjestettiin naistenpäiväkonsertti, jossa koronavirus pääsi leviämään yleisön joukossa. Presidentti Tarja Halonen oli yksi konserttiin osallistuneista.

Presidentti Tarja Halonen palaa muistoissaan maaliskuiseen naistenpäiväkonserttiin Helsingin Musiikkitalossa. Hän sanoo olleensa hämmentynyt, kun tieto koronaviruksen leviämisestä yleisön joukossa tuli ilmi.

– Meidät oli asemoitu (konsertissa) alunperin niin, ettei meidän vieressä istuisi ketään. Sitten yksi kuorolainen, joka ei voinut esiintyä, koska oli niin flunssainen, tupsahti viereeni, presidentti muistelee.

Presidentti itse ei sairastunut tai kärsinyt mistään koronaviruksen oireista.

Hän oli samana päivänä vieraillut myös erään taiteilijan tilaisuudessa, jonka päätteeksi taiteilija ja tämän puoliso olivat molemmat sairastuneet koronavirukseen.

– En pelästynyt tapahtunutta, sillä se oli vain huono ajoitus. Olemme pyrkineet pitämään huolta turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta, Halonen kommentoi.

Matkustaminen väheni koronan myötä

Halosen kevät on ollut monien muiden ihmisten tavoin poikkeuksellinen koronavirustilanteen takia. Maailmalla aktiivisesti vaikuttamistyötä tekevä presidentti onkin joutunut totuttelemaan etäkokouksiin matkustamisen sijaan.

– Kolmen päivän sisällä voi olla Dubaissa, Washingtonissa tai New Yorkissa, mutta asiat hoituvat silti Hakaniemestä. Toivottavasti osa etäkokouksista jääkin pysyäkseen, presidentti toteaa.

Hän toivoo koronavirustilanteen herättäneen ihmisten huomion siitä, että sosiaalinen kanssakäyminen on ihmisen terveydelle tärkeää. Varsinkin ikäihmisiä koskeneet rajoitukset aiheuttivat julkisuudessa monenlaisia reaktioita.

– Vaikka tarkoitus oli suojella ikäihmisiä näillä rajoituksilla, niin tavallaan se tilanne kääntyi siihen, että alettiin pelkäämään ikäihmisiä, 76-vuotias Halonen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat