Edesmenneen Ari Behnin vanhemmat avautuvat ensimmäistä kertaa poikansa kuolemasta: "Ari ei ollut yksin, kun hän päätti lopettaa elämänsä"

Ari Behnin vanhemmat olivat läsnä poikansa viimeisinä päivinä. 

Norjan prinsessan Märtha Louisen entinen puoliso Ari Behn kuoli vuoden 2019 joulupäivänä. 26. joulukuuta uutisoitiin, että 47-vuotias Behn teki itsemurhan. Kirjailijana toiminut Behn oli naimisissa prinsessa Märtha Louisen kanssa vuosina 2002-2017. Behn kärsi viimeisinä elinvuosinaan mielenterveysongelmista. 

Norjalainen Se og Hør -aikakauslehti julkaisi hiljattain Behnin vanhempien Marianne Behnin ja Olav Bjørsholin haastattelun, jossa he puhuvat ensimmäistä kertaa poikansa kuolemasta. 

Behnin isä kertoo tavanneensa poikansa niin hänen kuolinpäivänään kuin sitä edeltäneenä päivänä. Behnin oli tarkoitus viettää jouluaatto kuninkaallisen perheen vieraana yhdessä hänen ja Märtha Louisen kolmen tyttären kanssa. Tämä kuitenkin peruuntui. 

Vanhempien mukaan Behn koki olevansa liian sairas osallistuakseen yhteiseen joulunviettoon ja päätti sen sijaan ensin viettää joulun yhdessä vanhempiensa kanssa. Lopulta Behn kuitenkin päätti viettää joulua itsekseen, mutta Bjørshol vieraili kuitenkin poikansa luona varhain jouluaattona sekä joulupäivänä. 

– Ari ei ollut yksin, kun hän päätti lopettaa elämänsä. Vaikuttaa siltä, että Ari olisi löytänyt jonkinlaisen rauhan viimeisenä päivänään, Behnin isä kertoo. 

– Se olin minä, joka löysi hänet. Nyt olen kiitollinen siitä, että sain olla hänen kanssaan, isä jatkaa. 

Ari Behn haudattiin tammikuun alussa. Hautajaisissa muun muassa Behnin 16-vuotias tytär Maud Angelica piti koskettavan puheen isästään. 

Hän muun muassa kertoi isänsä mielenterveysongelmista ja itsemurhasta. Koskettava puhe sai hänet itsensä sekä hautajaisvieraat kyyneliin. Hänen äitinsä Märtha Louise seisoi puheen ajan tyttärensä vieressä ja tuki häntä.

– Pidit salassa sen, millainen vointisi oli. Olit ollut henkisesti sairas monien vuosien ajan. Et uskonut, että olisi olemassa ulospääsy. Siinä olit väärässä. Aina on tie ulos, tytär puhui ääni väristen.

Hän kertoi, että hänen oli tarkoitus antaa piirtämänsä muotokuva isälleen joululahjaksi. Nyt muotokuva oli asetettu Behnin arkun päälle. 

– Rakas, rakas isämme. Toivottavasti tiedät, kuinka ylpeitä olemme sinusta. Kunnioitit aina kaikkia. Inspiroit minua niin uskomattoman paljon. Annoit minulle lämpimiä halauksia. Olit kuin kimalteleva timantti.

– Sanoit myös minulle, että olen kuin kimalteleva timantti. Sait meidät tuntemaan, että meistä voi tulla mitä tahansa. Kiitos. Toivomme, että tiedät, kuinka paljon me rakastamme sinua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja