Norjan Ari Behn siunattiin haudan lepoon – tytär murtui kyyneliin isänsä arkun edessä

Norjassa vietetään tänään edesmenneen Ari Behnin hautajaisia. Behnin 16-vuotias tytär puhui hautajaisissa koskettavasti isästään.

Norjan prinsessan Märtha Louisen entisen puolison Ari Behnin hautajaisia vietetään perjantaina 3.1. Norjassa. Behnin tytär 16-vuotias Maud Angelica puhui hautajaisissa koskettavasti isästään.

Hän muun muassa kertoi isänsä mielenterveysongelmista ja itsemurhasta. Koskettava puhe sai hänet itsensä sekä hautajaisvieraat kyyneliin. Hänen äitinsä Märtha Louise seisoi puheen ajan tyttärensä vieressä ja tuki häntä.

– Pidit salassa sen, millainen vointisi oli. Olit ollut henkisesti sairas monien vuosien ajan. Et uskonut, että olisi olemassa ulospääsy. Siinä olit väärässä. Aina on tie ulos, tytär puhui ääni väristen.

Hän kertoi, että hänen oli tarkoitus antaa piirtämänsä muotokuva isälleen joululahjaksi. Nyt muotokuva oli asetettu Behnin arkun päälle. 

– Rakas, rakas isämme. Toivottavasti tiedät, kuinka ylpeitä olemme sinusta. Kunnioitit aina kaikkia. Inspiroit minua niin uskomattoman paljon. Annoit minulle lämpimiä halauksia. Olit kuin kimalteleva timantti.

– Sanoit myös minulle, että olen kuin kimalteleva timantti. Sait meidät tuntemaan, että meistä voi tulla mitä tahansa. Kiitos. Toivomme, että tiedät, kuinka paljon me rakastamme sinua.

47-vuotiaana kuolleen Ari Behnin kuolemasta tiedotti joulupäivänä tämän manageri, joka lähetti Verdens Gang -lehdelle Behnin perheeltä saamansa lausunnon.

– Suuri suru sydämissämme joudumme kertomaan, että läheisemme Ari Behn on ottanut hengen itseltään tänään. Pyydämme yksityisyytemme kunnioittamista tulevina päivinä, perhe kirjoitti lausunnossaan.

Kirjailijanakin tunnettu Behn julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1999. Hän meni naimisiin prinsessa Märtha Louisen kanssa vuonna 2002. Vuonna 2016 eronneella pariskunnalla on kolme yhteistä lasta. Behn kärsi viimeisinä elinvuosinaan mielenterveyshäiriöstä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja