Duarte Tammilehto avaa, miten korona muutti veikkausliigapelaajan arjen: "Ilot, surut, vihat ja rakkaudet tulivat lähelle"

Koronaviruspandemia on vaikuttanut rajulla tavalla myös kotimaiseen jalkapalloon. Monet seurat ovat joutuneet tekemään lomautuksia, palkanmaksu on keskeytetty ja ilmoilla on ollut valtavaa epävarmuutta tulevasta. Nyt tunnelin päässä näkyy valoa. Veikkausliigaseura Hongan kapteeni Duarte Tammilehto on kohdannut koronan tuomat haasteet, mutta nyt hänen suupielensä kääntyvät ylöspäin.

Veikkausliigakauden on tarkoitus käynnistyä heinäkuun alussa. Täten normaali arki on askeleen lähempänä.

– Olemme olleet jo pidemmän aikaa limbossa ja välitilassa. Sitä mietti, että pelataanko kautta ollenkaan. Nyt kun päätös tuli, niin se antaa motivaatiota ja vahvaa suuntaa koko treenaamiselle, Hongan kapteeni Duarte Tammilehto sanoo MTV Urheilulle.

Tammilehdon mukaan vallitseva tilanne on aiheuttanut paljon huolta ja mietintää myös hänen kipparoiman Hongan sisällä.

– Ei korona mua henkilökohtaisesti pelota, tai niin, että mitä jos avovaimo tai lapset saisivat sen. Tauti ei ole ollut niin vakava tämän ikäisille ihmisille, 30-vuotias Tammilehto sanoo, mutta myöntää perään:

– Tiedän, että jotkut meidän joukkueemme pelaajista ovat olleet todella peloissaan tästä tilanteesta. Jotkut ulkomaalaiset ovat halunneet lähteä kotiin ihan vain siksi, koska he ovat olleet huolissaan sukulaistensa tilanteesta.

Muuttunut arki

Terveys on yksi murhe, talous on toinen.

MTV Urheilu uutisoi maaliskuun lopulla, että Honka aikoo keskeyttää pelaajiensa palkanmaksun huhtikuun keskivaiheilla.

Kahden pienen lapsen isä Tammilehto ja hänen sairaanhoitaja-avovaimonsa ovat olleet tämän jälkeen suurten haasteiden keskellä.

– Meillä on pieni lapsi kotona ja avovaimo saa nyt tukea, eikä ole tällä hetkellä töissä. Ja oma palkanmaksuni on ollut keskeytettynä, eli palkka tippui nollaan. Nyt saamme seuraavalta kahdelta kuukaudelta puolikkaan palkan – jo se tuntuu hyvältä, Tammilehto nyökyttelee.

– Kyllä meidän piti laskea, että miten pärjäämme. Onneksi taloutemme kestää tämän muutaman kuukauden ajanjakson.

Ammattilaispelaajana Tammilehto on tottunut arkeen, joka pyörii pitkälti jalkapallon ympärillä. Sitten tuli koronaviruspandemia, joka sekoitti normaalit kuviot.

Rajoitukset ja kauden siirtyminen toivat eteen uudenlaisen tilanteen.

– Olemme olleet todella intensiivisesti 55 neliön sisällä. Siinä on ilot, surut, vihat ja rakkaudet tulleet todella lähelle ja osaksi arkea, Tammilehto kuvailee.

– Mutta tämä aika on ollut ”todella jees”. Olen saanut olla kotona ja perheen parissa.

– Mutta kyllä tässä odottaa ihan yhtä suurella innolla sitä, että pääsee töiden pariin. Tämä on ollut aika pitkä tämä kauteen valmistava jakso, Tammilehto miettii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja