Mainos

Draamaa ja komediaa Aarnio-istunnossa: "Mä olen läpeeni kyllästynyt"

Tunnelma Helsingin käräjäoikeudessa Jari Aarnion kuulemisessa alkaa kiristyä.

Syyttäjä Mikko Männikkö tenttaa Aarniota parhaillaan hänen roolistaan Helsingin poliisilaitoksella tehdyissä hankinnoissa.

Aamupäivällä Aarnio esiintyi hyvin rauhallisena ja hyväntuulisena, kun hän pääsi puhumaan vapaasti asianajajansa Riitta Leppiniemen kysymysvuorolla. Männikön kysymykset taas keskittyvät hyvin yksityiskohtaisiin asioihin, esimerkiksi lähetettyihin sähköposteihin.

Erityisen paljon on riidelty siitä, osallistuiko Aarnio hankintojen valmisteluun vai ei. Aarnion mukaan on keskusteltu ja tehty selvityksiä pyynnöstä, syyttäjän mukaan kyse on ollut valmistelusta ja esityksistä.

- Mä oon läpeeni kyllästynyt tähän valmisteluasiaan. Mä en ole osallistunut millään tavalla näihin hankintoihin, Aarnio puuskahti syyttäjälle.

Aiemmin riitaa syntyi siitä, onko väärin, että Aarnio on allekirjoittanut erään sisäministeriölle suunnatun Trevociin liittyvän asiakirjan, joka oli nimetty esitykseksi.

- Poliisikomentaja käski minun kirjoittaa sen lapun. Ei kai se ole väärin, Aarnio kysyi.

- Kyllä minä syyttäjänä lähden siitä, että on väärin, että esteellinen virkamies on valmistelemassa tällaista hankintaa, Männikkö sanoi.

- Mä en tohon debattiin halua lähteä, Aarnio sanoi kuuluvalla äänellä.

Kuuleminen ehti jatkua vain hetken, ennen kuin Aarnio hiiltyi jälleen.

- Te tartutte jokaiseen puolikkaaseen sanaan, mitä minä sanon. Minun on hyvin hankala laittaa sanoja peräkkäin niin, ettei jokaiseen sanaan puututa, Aarnio sanoi.

Välillä naurunpyrskähdyksiä

Vaikka Aarnion ja syyttäjän välillä kipinöi välillä kovastikin, on Aarnio jatkanut myös hyväntuulista ja paikoin hauskaa esiintymistään.

Kieli on ollut hyvin värikästä ja paikoin jopa medialehterillä on kuultu naurunpyrskähdyksiä Aarnion lausunnoille. 

- Ei me olla pohdittu aamusta iltaan kuka milloinkin soittaa Trevocin toimitusjohtajalle, vaan meillä on ollut hoidettavana ihan oikeitakin keissejä, Aarnio kuittaili syyttäjälle.

Syyttäjä Männikkö on joutunut muutenkin Aarnion sutkausten kohteeksi.

- Mä olen yrittänyt selittää, miten hankinnat menevät, mutta ilmeisen huonolla menestyksellä, Aarnio totesi ja sai yleisön nauramaan.

Aarnio on ollut ilmeisen tyytyväinen, että on päässyt puhumaan Trevoc-vyyhtiin liittyvistä asioista ensimmäistä kertaa julkisesti. Vuoden ja neljän kuukauden ajan tutkintavankina ollut Aarnio esimerkiksi aloitti aamun toivottamalla kaikille hyvää huomenta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.