Mainos

Dopingkohussa uusi paljastus! Urheilija romahti ja ilmiantoi itsensä – "Viime päivät ovat olleet painajainen"

7:40
Pitkän uran antidopingtyön parissa tehnyt Harri Syväsalmi kommentoi tuoretta dopingvyyhtiä.

Itävaltalainen maantiepyöräilijä Georg Preidler on ilmiantanut itsensä syyttäjälle tuoreen dopingkohun seurauksena, kertoo Kronen Zeitung -lehti.

Preidler, 28, tunnustaa, että häneltä on otettu verta dopingtarkoituksessa. Sitä ei ole kuitenkaan hänen mukaansa koskaan laskettu takaisin hänen elimistöönsä.

– Pelkästään ajatus ja vilpillinen tarkoitus ovat kuitenkin jo rikkeitä, Preidler sanoo.

Preidler kertoo ilmiantaneensa itsensä viimeaikaisen tuskansa seurauksena.

– Viime päivät ovat olleet painajainen. En nukkunut, en enää syönyt. En tiedä, olisiko minua tuomittu. En tiedä, onko tämä dopinglääkäri salannut kaiken. En kuitenkaan pystynyt enää elämään tämän salaisuuden kanssa.

Dopinglääkärillä Preidler tarkoittaa saksalaista Mark Schmidtiä, joka otettiin keskiviikkona kiinni klinikaltaan Saksan Erfurtista. Schmidt on aiemmin kertonut, että hänellä on ollut säännöllisinä asiakkainaan noin 50–60 urheilijaa.

Preidler sanoo päätyneensä Schmidtin kanssa tekemisiin kyseisen lääkärin yhteydenoton kautta. Hänen mukaansa Schidtin kaltaiset ihmiset "valitsevat sinut".

"Kaikki menestys puhtaana"

Preidler ei kuulu aivan maantiepyöräilyn kirkkaimpaan kermaan: Hän on ollut Italian ympäriajossa parhaimmillaan 26:s vuonna 2016. Samana vuonna hän nappasi kolmossijan kyseisen ympäriajon, Giro d’Italian 14. etapilla.

– Kaikki menestykseni, kuten Giro, on tullut puhtaana. Olin hyvä ilman dopingia, en koskaan tehnyt mitään temppuja, juniorivuosinaan Itävallan mestaruuden voittanut Preidler kertoo.

Preidlerin oli kuitenkin vaikea vastustaa kiusausta.

– Sinulla on aina painetta suoriutua, saada sopimuksia ja olet huolissasi työstäsi. Kuulet myös, että on joka tapauksessa monia (jotka käyttävät dopingia). Jossakin vaiheessa vastustuskyky katoaa. Nämä lääkärit vakuuttavat, ettet muuten koskaan lennä.

– Harjoittelet päivä päivältä, muttet ole koskaan edellä. Jossain pisteessä haluat enemmän. Veridoping ei vaadi paljoa vaivaa. He (lääkärit) tulevat ja hoitavat kaiken. 

Preidler kuvailee tehneensä elämänsä suurimman virheen.

– Pyydän anteeksi kaikilta, jotka tuntevat olonsa huijatuksi. Olen pahoillani!

Eilen tuli tietoon, että poliisi oli ottanut perjantaina kiinni itävaltalaisen pyöräilijän Stefan Deniflin. Hän myönsi veridopingin käytön ja pääsi vapaaksi.

Seefeldin MM-hiihtojen yhteydessä saman läpikävivät itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke, virolaiset Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu sekä kazakstanilainen Aleksei Poltoranin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja