Donald Trump piikitteli voitokkaalle Bernie Sandersille – senaattori laukoi kärkkäästi takaisin: "Amerikkalaiset ovat kyllästyneet jatkuvasti valehtelevaan presidenttiin"

0:57
Ihmiset ovat kyllästyneet presidenttiin, joka valehtelee koko ajan, laukoi Bernie Sanders puheessaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piikittelemä Bernie Sanders laukoi suorat sanat niin sosiaalisessa mediassa kuin Twitterissäkin.

Vermontin senaattori Bernie Sanders, 78, on voittamassa demokraattien Nevadan vaalikokouksen selkeällä äänimäärällä, vaikkakin ääntenlasku oli vielä kesken varhain aamulla Suomen aikaa.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan voitto vahvistaa Sanderisin asemaa demokraattien presidenttiehdokaskilvassa.

Hän onkin yksi vahvimmista ehdokkaista istuvan presidentin vastustajaksi tänä vuonna käytäviin presidentinvaaleihin.

"He ovat kyllästyneitä presidenttiin, joka ei ole ikipäivänä lukenut tämän maan perustuslakia"

Sanders piti viime yönä uhmakkaan puheen, jossa osansa sai myös presidentti Donald Trump.

– Tulemme voittamaan täällä Texasissa. Tulemme voittamaan ympäri maata, sillä amerikkalaiset ovat totaalisen kyllästyneitä presidentiin, joka valehtelee jatkuvasti, Sanders julisti kannattajilleen Texasissa pitämässään puheessa.

– He (amerikkalaiset) ovat totaalisen kyllästyneitä presidenttiin, joka heikentää amerikkalaista demokratiaa, ja joka luulee olevansa lain yläpuolella. He ovat kyllästyneitä presidenttiin, joka ei ole ikipäivänä lukenut tämän maan perustuslakia, Sanders jatkoi hurrausten saattelemana.

Sandersin ideologia saa risuja

Sandersin uhmakas ulosanti näkyi myös hänen Twitter-tilillään, jossa silmätikkuna oli edelleen republikaanipresidentti Trump.

– Älkää kertoko Donald Trumpille tätä, sillä hän hermostuisi, mutta me tulemme voittamaan hänet.

South Bendin kaupungin entinen pormestari Pete Buttigieg, 38, ehti jo onnitella Sandersia "vahvasta tuloksesta.

Buttigiegin mukaan Sanders ei kuitenkaan olisi demokraateille oikea valinta.

– Sanders uskoo joustamattomaan ideologiseen vallankumoukseen, ja se jättää ulkopuolelle sekä suuren osan demokraateista että suuren osan amerikkalaisista, Buttigieg sanoi kannattajilleen CNN:n mukaan.

Trump piikitteli heti Bernien voiton selvittyä

Donald Trumpia pidetään itsestäänselvänä republikaanien ehdokkaana toiselle kaudelle.

Hän mitä ilmeisimmin seurasi Nevadan ääntenlaskentaa ja kertoi tiukkasanaisen mielipiteensä tututtuun tapaan Twitterissä.

– Näyttää siltä, että Crazy Berniellä (suom. Hullu-Berniellä) menee hyvin hienossa Nevadan osavaltiossa. Biden ja muut näyttävät heikoilta, eikä Mini Mike (Michael Bloomberg) saa kampanjaansa mitenkään uudestaan käyntiin historiallisen huonon vaaliväittelysuorituksen jälkeen. Onnea Bernie, älä anna heidän viedä tätä sinulta, Trump tviittasi.

Trump on tunnettu tavastaan kutsua vastustajiaan halventavilla nimillä.

New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg osallistui ensimmäistä kertaa demokraattien vaaliväittelyyn tällä viikolla.

Hän ei ollut mukana vielä Nevadan vaalikokouksessa vaan osallistuu esivaaleihin vasta supertiistaina 3. maaliskuuta. Tuolloin esivaaleja käydään yli kymmenessä osavaltiossa.

Lähteet: CNN, STT

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.