Demokraattien vaaliväittely alkoi rasistisia ja seksistisiä kommentteja laukoneen Bloombergin kritisoinnilla Yhdysvalloissa – "Väittely oli riitaisin tähän asti"

3:35
Demokraattien ehdokasrumba käyntiin Iowasta – nämä ehdokkaat haastavat Donald Trumpin presidenttikilvassa

Yhdysvalloissa demokraattiehdokkaiden vaaliväittely Nevadassa lähti käyntiin muiden osallistujien kritisoidessa presidenttikisan tuoreinta tulokasta, New Yorkin entistä pormestaria Michael Bloombergiä.

Senaattori Elizabeth Warren esimerkiksi nosti esiin Bloombergin aikaisempia rasistisia ja seksistisiä kommentteja. Hänestä demokraatit eivät voi voittaa nykyistä presidenttiä Donald Trumpia, jos ehdolle asetetaan toinen "ylimielinen miljardööri".

Senaattori Amy Klobuchar puolestaan kiitteli sitä, että Bloomberg ei enää piileskele mainosten takana. Bloomberg ei ole aikaisemmin osallistunut väittelyihin.

Bloomberg ei vastannut kritiikkiin vaan keskittyi kertomaan, miksi juuri hän pystyisi voittamaan Trumpin. Väittelyn aikana hän viittasi toistuvasti voittokykyynsä.

Ehdokkaat: Naiset voitaisiin vapauttaa salassapitosopimuksista

Myöhemmin New Yorkin entiseltä pormestarilta kysyttiin naisista, jotka ovat syyttäneet häntä seksismistä ja naisvihasta.

Warren nosti esiin salassapitosopimukset, joita Bloombergin yrityksessä työskennelleet naiset ovat allekirjoittaneet. Warren tivasi sopimusten määriä.

Yhdessä hän ja presidentti Barack Obaman entinen varapresidentti Joe Biden kehottivat Bloombergiä vapauttamaan naiset sopimuksista. Tällä he viittasivat siihen, että jos Bloombergillä ei ole salattavaa, salassapitosopimuksia ei tarvittaisi.

Yhdysvaltalaismediat kuvailivat, että väittely oli riitaisin tähän asti ja muut ehdokkaat ovat lähes liittoutuneet Bloombergiä vastaan.

Lähteet: NBC News, CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja