Mainos

Dokumentaarinen hääkuvaus on Suomessa uusi trendi

Dokumentaarinen hääkuvaus kasvattaa suosiotaan maailmalla. Häät&Rakkaus-messuilla vierailleet valokuvaajat kertovat miten trendi on otettu Suomessa vastaan.

Dokumentaarinen hääkuvaus on saavuttanut suosiota maailmalla. Kuinka suosittua on, että suomalainen hääpari tilaa juhlaansa koko päivän mukana kiertävän dokumentaarisen valokuvaajan?

– Suomessa dokumentaarinen kuvaus on otettu tosi hyvin vastaan. Myös ammattivalokuvaajien käyttö häissä on lisääntynyt. Enää ei riitä, että kaveri ottaa kuvat hääjuhlasta, valokuvaaja Eveliina Mustonen kertoo.

Valokuvaaja Sakari Röyskö pitää dokumentaarista valokuvausta 2000-luvun ilmiönä, johon Suomi on tullut hieman muita jäljessä.

– Suosio on kasvanut vuodesta 2005 lähtien. Digikameroiden jälkeen dokumentaarinen kuvaus on tullut jäädäkseen, kun ei tarvitse miettiä, onko filmillä tilaa, vaan valokuvia voi ottaa päivän mittaan kuinka paljon tahansa.

Dokumentaarisen hääkuvauksen tilausmäärä vaihtelee alueittain. Pääkaupunkiseudulla vaikuttava Röyskö kertoo, että hänen kuvauskeikoistaan 95 prosenttia on dokumentaarisia.

– Kyseessä on kasvava trendi, joka on etenkin pääkaupunkiseudulla suosittua, sanoo myös Heidi Archer Juhlakuvapalvelusta.

Veli-Markku Paulamäki Eirikuvasta puolestaan pohtii, ettei dokumentaarinen hääkuvaus ei ole vielä lyönyt täysin läpi Suomessa.

– Sen sijaan, että kuvaaja oltaisiin valmis tilaamaan mukaan koko päiväksi, suositaan miljöökuvausta, jossa kuvataan hetki kiitoskorttia varten, Paulamäki kertoo.

Koko juhlapäivän mukana kulkeva kuvaaja saa ikuistettua parhaiten elämän ikimuistoisimman päivän. Eveliina Mustosen mielestä dokumentaarisen hääkuvauksen vahvuus on siinä, että sen avulla saadaan tallennettua aitoja tilanteita.

– Juhlapäivän tunnelman saa vangittua kuviin. Kun on koko päivän mukana hääjuhlassa, kuviin tulee mukaan tarinan muotoa.

Löydä hääkuvaajasi täältä!

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.