David ja Victoria Beckham arvostelun kohteena – 4-vuotias tytär bongattiin tutti suussa!

Muotisuunnittelija Victoria Beckhamin ja jalkapallotähti David Beckhamin neljävuotias Harper-tytär herätti huomiota, kun tytön suusta bongattiin tutti.

Tallustellessaan kuuluisan isänsä vieressä ei pinkkiin mekkoon pukeutunut Harper Beckham tiennyt minkä kohun herätti mediassa. Söpön kesämekon lisäksi Harperilla oli nimittäin jotain muutakin pinkkiä – tutti suussa. Koska Harper on jo 4-vuotias, ei tämä jäänyt huomaamatta tarkkaavaisilta ja huolestuneilta ihmisiltä.

Suomessa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos suosittelee tutista luopumista viimeistään 12 kuukauden iässä. Riskinä on muuten virhepurentojen kehittyminen ja välikorvatulehdukset. Myös brittiasiantuntijoiden mukaan Harper on jo reilusti ylittänyt iän, jolloin tutin käyttäminen vielä sopii.

Daily Mailin haastatteleman asiantuntija Clare Byam-Cookin mukaan Harperin hyvinvointi on todella koetuksella.

– En voi uskoa, että hän käyttää vielä tuttia. Jos hänellä on tuossa iässä vielä tutti suussa, voi se todella vahingoittaa hänen hampaitaan ja todennäköisesti viivästyttää puheen kehitystä, Byam-Cook varoittaa.

– Todennäköisesti puhut vähemmän silloin, kun suussasi on tutti kuin silloin, jos suusi on vapaa. Monet hammaslääkärit ovat samaa mieltä siitä, että tutin käyttö tuossa iässä ei ole hyväksi, Byam-Cook sanoo.

Harperin tutinkäytöstä kiisteltiin jo viime vuonna. Asiantuntija Judy Reithin mukaan kannattaa pitää mielessä, että tutti saattaa myös olla rauhoittumiskeino kahden supertähden lapselle stressaavissa julkisissa tilanteissa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat