Mainos

David Coulthard jäi kuuntelemaan Michael Schumacheria suu auki – Span 1998 kahakkaa selvitettiin Ecclestonen bussissa

2:20
Videolla F1-kuskien välisiä kiehahduksia. Mukana Schumacherin ja Coulthardin välinen tapaus vuodelta 1998.

Koko Michael Schumacherin mestaruusputken ajan F1-sarjassa saksalaislegendaa haastanut David Coulthard kertoo kaksikon välisten ristiriitojen lopulta lähentäneen heitä toisiinsa, vaikka tilanteiden selvittely oli toisinaan raastavaa inttämistä kiviseinää vastaan.

Coulthard kertoo F1-sarjalle Schumacherin 50-vuotispäivän alla antamassaan haastattelussa kolmesta suurimmasta kahnauksesta, jotka hänellä oli Ferrari-mestarin kanssa. Näiksi valikoituivat Argentiina ja Belgia vuonna 1998 ja Ranska vuonna 2000.

Kuuluisin osuma tuli Belgian Spassa, jossa Schumacher ajoi täydellisessä vesisuihkun aiheuttamassa pimennossa suoraan kierroksella ohitettavan Coulthardin perään.

Voiton karkaamisesta raivostunut Schumi yritti etsiä McLaren-kuskin käsiinsä varikolla, mutta tiimijäsenet pitivät heidät erillään toisistaan.

Schumi kiisti Bernien bussissa kaiken syyllisyytensä

Coulthard palaa tämän jälkeisiin tapahtumiin 20 vuotta niiden jälkeen. Hän muistaa saksalaisen tosiaan olleen raivoissaan.

– Tapasimme viikkoa myöhemmin Monzassa Bernie Ecclestonen bussissa ja keskustelimme siitä. Minä hyväksyin vastuuni siinä tilanteessa. Minun ei olisi pitänyt jäädä kierroksella ohitettavana ajolinjalle, koska hän ei selvästikään nähnyt minua, Coulthard perustelee.

Schumacheria raivostutti tapahtuneessa epäilys siitä, että taistelusta pois pudonnut Coulthard olisi jäänyt kolaroitavaksi tarkoituksella.

Mika Häkkinen oli rymistellyt itsensä ulos heti kaaosmaisen kisan startissa, joten Schumille oli tyrkyllä muhkea harppaus suomalaisen edelle MM-pisteissä. Sen sijaan Häkkinen selvisi Italiaan seitsemän pisteen johdossa.

Asian vakuuttelu ei kuitenkaan ollut Coulthardin mukaan mitään herkkua.

– Sanoin, että ”Michael, kyllähän sinun täytyy ottaa jotain vastuuta itsellesi, koska sinä ajoit minua päin. En minä pakittanut sinua päin”. Hän sanoi, että ”ei, en näe sitä tuolla tavalla”.

– Jatkoin, että sinun on pakko olla joskus väärässä. Hän mietti hetken ja sanoi sitten: ”en ainakaan muistaakseni ole ollut”

Coulthard jäi kuuntelemaan mestaria suu auki.

– Siinä kohtaa minä vain nauroin ja puristin hänen kättään. Sanoin, ettei se todellakaan ollut tarkoitus, ja anteeksi, että pilasin voittosi.

Schumi sai valkoisen näyttämään mustalta

Span yhteenoton taustalla oli jo alkukauden Argentiinan tilanne, jossa Schumacher oli yrittänyt väkisin ohi ja aiheuttanut kaksikon välisen kolarin.

– Sanoin hänelle kisan jälkeen, että olit radan ulkopuolella, kun osuit minuun. Hän vastasi, että ”enkä ollut”.

– Michaelilla oli täysi usko siihen, mitä hän sanoi. Et onnistunut taivuttelemaan häntä toiselle kannalle. Jos hän päätti valkoisen olevan mustaa, se oli mustaa.

– Sain siitä tilanteesta tulostetun kuvan, jossa puolet hänen autostaan oli nurmella. Annoin hänelle sen kuvan ja kerroin hänelle, että ”sanoinhan sinun olleen ulkona radalta”. Hän vain nauroi ja otti kuvan, Coulthard kertoo.

Sennalta tuttu periksiantamattomuus oli suuri vahvuus

Reilut kaksi vuotta myöhemmin Magny-Coursissa Schumi pakotti eturivistä rinnalta lähteneen Coulthardin nostamaan jalkaa kaasulta tunkemalla väkisin edelle avausmutkassa. Lopulta Coulthard sai ohituspaikan myöhemmässä vaiheessa kisaa, ja jälleen Schumacher heittäytyi hankalaksi. Tällä kertaa skotti kuitenkin puristi väkisin edelle ja vilautti keskisormea, mitä hän pyysi myöhemmin anteeksi.

Jälkikäteen ajateltuna Schumacherin uppiniskaisuus näyttäytyy Coulthardille samanlaisena ehdottomana voittajan asenteena, jolla Ayrton Senna aikoinaan haki mestaruuksia vastustajan kitinöistä piittaamatta.

– Olen nähnyt, että hänellä oli erittäin vahva usko omaan tekemiseensä, ja että kolari oli aina toisen ihmisen syytä. Se oli hänen vahvuutensa, vaikka se teki hänestä toisinaan aika kohtuuttoman.

– Nuo vaikeat hetket oikeasti toivat meitä lähemmäs toisiamme. Hän tiesi, että pystyn laittamaan hänet tiukoille, skotti muistelee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja