Dana White vetoaa Mike Tysoniin tunteikkain sanoin – "Olet 53, pliis, älä tee sitä"

Nyrkkeilylegenda Mike Tyson, 53, on tällä haavaa palaamassa kehään; puhe on toistaiseksi ollut muutaman erän näytösotteluista. Vapaaotteluorganisaatio UFC:n puheenjohtaja Dana White vetoaa kuitenkin hyvään ystäväänsä, jotta hän jättäisi paluun tekemättä.

Tyson on jo ihastuttanut nyrkkeilyfaneja videoillaan, joissa hän näyttää iskujen lähtevän yhä nopeasti ja painavasti. Ammattilaisuransa raskaan sarjan entinen hallitsija lopetti kuitenkin jo vuonna 2005 ja näytösotteluita hän kävi viimeksi 2006.

– Rakastan Mike Tysonia. Anon, että hän ei ottelisi. Sanoin: "Näytät mahtavalta, olet yhä räjähtävä, sinulla on varmasti yhä voimaa, olet yksi kaikkien aikojen suurimmista. Mutta Mike, olet 53, pliis, älä tee sitä, White sanoi Tim & Sid -podcastissa.

White alleviivasi uudelleenkin, ettei hän halua Tysonin ottelevan. 

– Jos käy niin, että hän on tekemässä jotain hullua, saatan hypätä väliin ja keksiä jotain muuta hänelle, jottei hän tekisi sitä.

"Vastuutonta?"

Brittiläinen promoottori Eddie Hearn sanoo, että hän voisi toisaalta haluta nähdä Tysonin jälleen ottelemassa. Hän miettii kuitenkin niin ikään Tysonin ikää.

– Haluaisin todennäköisesti nähdä sen, mutta onko hiukan vastuutonta antaa 53-vuotiaan legendan astua takaisin kehään? Hearn ruoti British Boxing Televisionille uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hearn arvioi Tysonin näyttävän "melko vaaralliselta".

– On vangitsevaa ajatella, voisiko hän todella palata 53-vuotiaana ja tehdä tuhoa. Pitäisikö meidän rohkaista kaikkien aikojen suuruutta siihen?

Tulille on heitetty spekulaatiota, että näytösottelut voivat johtaa Tysonin totisempaankin paluuseen.

– Hän haluaa ehdottomasti tehdä jotakin. En tiedä, mitä hän aikoo tehdä, mutta hän haluaa ehdottomasti tehdä jotakin, White sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat